Serviciul MI5 a încercat obținerea de imunitate pentru a putea comite orice fel de infracțiuni

Loading...

iStock

MI5

Agenţilor din serviciul de informaţii britanic MI5 le-a fost acordată acoperire pentru a putea efectua crime, tortură, atacuri sexuale sau alte infracţiuni, relatează The Guardian, citând audierile dintr-o instanţă judecătorească britanică.

Această practică, ţinută secret, le-ar fi permis agenţilor MI5 să opereze în acest mod timp de câteva decenii, a indicat Ben Jaffey QC, un avocat britanic specializat pe drepturile omului.

De abia în 2012 a fost introdusă o supraveghere a acestor practici, însă până şi aceea era ţinută secret și era mai mult formală. Supravegherea fiind efectuată de un judecător căruia David Cameron, prim-ministrul de la acea dată, i-ar fi cerut să nu se pronunțe cu privire la legalitatea acestui tip de activități.

Într-o scrisoare adresată judecătorului însărcinat cu „supravegherea” practicilor agenților MI5, David Cameron preciza că: „Nu vi se va cere să vă pronuntați cu privire la faptul că un anume caz ar trebui să fie transmis autorităților”.

Mai mult decât atât, MI5 ar fi încercat chiar să obțină o și mai mare libertate pentru agenții săi, mergând până la imunitate. 

Citeste si:  Angelina Jolie ar putea intra în politică

În documentul utilizat de acuzare se arată că MI5 și-a stabilit singură o procedură prin care orice autorizație era, în sine, atât justificarea, cât și explicația pentru comiterea de infracțiuni, în situația în care poliția ar fi efectuat investigații.

Acuzaţiile de încalcare a drepturilor omului la adresa MI5 au apărut după iniţierea unui proces de către un grup de organizaţii pentru protecţia drepturilor omului.

Ben Jaffey QC a mai precizat că politica MI5 este, prin însăşi natura sa, ilegală, întrucât încalcă drepturi fundamentale ale omului. M5i nu ar fi, însă, singurul serviciu de informații britanic cu o astfel de politică.

Potrivit The Guardian, și agenții MI6 (serviciul de informații extern) ar avea același gen de imunități pentru desfășurarea de operațiuni în afara Marii Britanii. Imuntățile fiind acordate prin așa-numita „Clauză James Bond”.

Serviciul de informaţii MI5 este cel responsabil pentru operaţiunile ce se desfăşoară pe teritoriul Marii Britanii (echivalentul britanic al Serviciului Roman de Informaţii).

Citeste si:  Greșeală gramaticală „scăpată” de Guvern în sesizarea către CCR

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

MI5 Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  4. Planurile de acasă nu se potrivesc cu realitatea din sezonul 2 „Asia Express”, cel mai dur reality show de aventură!
  5. BĂTAIE între vedete! Umilință TOTALĂ pentru BIANCA DRĂGUȘANU: A fost dată AFARĂ cu forța
  6. Cum iti promovezi clipurile de pe YouTube
  7. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
  8. Asia Express 2019 începe azi! Câți bani ia câștigătorul competiției - Stiri Mondene