Ședință tensionată a guvernului Dăncilă, prezidată de Klaus Iohannis

Loading...

Pe scena politică, tensiunea a atins cote maxime atunci când preşedintele Klaus Iohannis şi-a făcut apariţia la Palatul Victoria. Şeful statului a prezidat şedinţa de Guvern pentru a doua oară în mandatul său. Însă, discuţiile despre măsurile fiscale s-au ţinut în absenţa lui. Vizita neanunţată a preşedintelui a fost criticată dur de Liviu Dragnea, care a spus că şeful statului  a venit la Guvern… doar ca să îşi facă poze.

Klaus Iohannis a ajuns la Palatul Victoria puţin după ora 15, însoţit de mai mulţi consilieri. A mers direct în biroul Vioricăi Dăncilă. O vizită neanunţată, dar aşteptată.

Articolul continua dupa recomandari

Şedinţa a început cu discusul lui Klaus Iohannis. Timp de aproape zece minute, şi-a justificat prezenţa, citând articole din Constituţie. Şi a vorbit despre o colaborare obligatorie între Palate, într-un moment de criză. 

KLAUS IOHANNIS, Președintele României: Participarea preşedintelui la şedinţa de Guvern este o formă legitimă, care se poate exercita oricând, formă de consultare a Guvernului. Prezenţa preşedintelui la şedintele de Guvern nu poate fi nici îngrădită, nici limitată.

A urmat discursul Vioricăi Dăncilă.

VIORICA DĂNCILĂ, Premier: În ceea ce priveşte apărarea, politica externă şi oridinea publică, este atributul dumneavoastră, conform Constituţiei, să participaţi la aceste lucruri.

Apoi, premierul l-a anunţat pe preşedinte că şedinţa se va desfăşura în două etape. 

VIORICA DĂNCILĂ, Premier: Prima etapă în care vom face referire la cele trei domenii: apărare, ordine publică şi politică externă şi a doua etapă care cuprinde actele normative referitoare la domeniul economic.

Iohannis a participat doar la prima parte a şedinţei. Nu şi la discuţiile despre economia României. 

Citeste si:  Sechestru pe averea Elenei Udrea - Politica - Ziarul BURSA

Înainte de ora 17, Klaus Iohannis a plecat de la Palatul Victoria. O primă reacţie după vizita preşedintelui la Guvern a avut-o chiar Liviu Dragnea.

LIVIU DRAGNEA, șeful PSD: Are dreptul să se facă de râs. Nu avea ce să caute acolo, nu a spus că vreau să merg la ședinta de Guvern că se discută punctele următoare. Am niște propuneri pe care să le discut. Nu. A fost doar să citească ce i-a scris de la Administrația Prezidențială, să facă poze și să plece. Președintele nu poate bloca o ordonanță de Guvern. Deciziile sunt luate de membrii guvernului. De ce a fost acolo?

Prima dată când Iohannis a prezidat o şedinţă de Guvern a fost la începutul anului 2017, în timpul mandatului lui Sorin Grindeanu, chiar înainte de adoptarea celebrei Ordonanţe 13. Klaus Iohannis nu a anunţat dacă va merge şi la şedinţa extrordinară a Guvernului, care va avea loc vineri. 

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. ”Mihai Constantinescu a murit!” Știrea care a pus pe jar o lume întreagă
  6. Referendumul a băgat zâzanie între vedete! Ionuț Cristache, atac la adresa Oanei Pellea:
  7. Vrei sa faci Karaoke cu marile vedete? Afla aici cum poti deveni si tu vedeta
  8. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator