Politica

Ședință tensionată a guvernului Dăncilă, prezidată de Klaus Iohannis

Loading...

Pe scena politică, tensiunea a atins cote maxime atunci când preşedintele Klaus Iohannis şi-a făcut apariţia la Palatul Victoria. Şeful statului a prezidat şedinţa de Guvern pentru a doua oară în mandatul său. Însă, discuţiile despre măsurile fiscale s-au ţinut în absenţa lui. Vizita neanunţată a preşedintelui a fost criticată dur de Liviu Dragnea, care a spus că şeful statului  a venit la Guvern… doar ca să îşi facă poze.

Klaus Iohannis a ajuns la Palatul Victoria puţin după ora 15, însoţit de mai mulţi consilieri. A mers direct în biroul Vioricăi Dăncilă. O vizită neanunţată, dar aşteptată.

Articolul continua dupa recomandari

Şedinţa a început cu discusul lui Klaus Iohannis. Timp de aproape zece minute, şi-a justificat prezenţa, citând articole din Constituţie. Şi a vorbit despre o colaborare obligatorie între Palate, într-un moment de criză. 

KLAUS IOHANNIS, Președintele României: Participarea preşedintelui la şedinţa de Guvern este o formă legitimă, care se poate exercita oricând, formă de consultare a Guvernului. Prezenţa preşedintelui la şedintele de Guvern nu poate fi nici îngrădită, nici limitată.

A urmat discursul Vioricăi Dăncilă.

VIORICA DĂNCILĂ, Premier: În ceea ce priveşte apărarea, politica externă şi oridinea publică, este atributul dumneavoastră, conform Constituţiei, să participaţi la aceste lucruri.

Apoi, premierul l-a anunţat pe preşedinte că şedinţa se va desfăşura în două etape. 

VIORICA DĂNCILĂ, Premier: Prima etapă în care vom face referire la cele trei domenii: apărare, ordine publică şi politică externă şi a doua etapă care cuprinde actele normative referitoare la domeniul economic.

Iohannis a participat doar la prima parte a şedinţei. Nu şi la discuţiile despre economia României. 

Înainte de ora 17, Klaus Iohannis a plecat de la Palatul Victoria. O primă reacţie după vizita preşedintelui la Guvern a avut-o chiar Liviu Dragnea.

LIVIU DRAGNEA, șeful PSD: Are dreptul să se facă de râs. Nu avea ce să caute acolo, nu a spus că vreau să merg la ședinta de Guvern că se discută punctele următoare. Am niște propuneri pe care să le discut. Nu. A fost doar să citească ce i-a scris de la Administrația Prezidențială, să facă poze și să plece. Președintele nu poate bloca o ordonanță de Guvern. Deciziile sunt luate de membrii guvernului. De ce a fost acolo?

Prima dată când Iohannis a prezidat o şedinţă de Guvern a fost la începutul anului 2017, în timpul mandatului lui Sorin Grindeanu, chiar înainte de adoptarea celebrei Ordonanţe 13. Klaus Iohannis nu a anunţat dacă va merge şi la şedinţa extrordinară a Guvernului, care va avea loc vineri. 

Join the LARGEST XXX Cam Site

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.