Ședința solemnă de Centenar. Şicanele între bărbații de stat au marcat momentul istoric

Loading...

Plictisiți, dar unii cu însemne patriotice la rever, parlamentarii au făcut cărare la bufetul Parlamentului, au vorbit despre apropiatele sărbători de iarnă, vacanțe, Ignat și planuri de 1 Decembrie. Au intrat în sală abia când s-a dat semnalul că președintele a pășit pe covorul roșu de la intrare.

Omisiuni și gafe

Klaus Iohannis a fost întâmpinat, împotriva uzanțelor, de vicepreședintele Senatului, Alina Gorghiu, și de secretarul Camerei Deputaților, Georgian Pop. Potrivit surselor EVZ, Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea au refuzat să-i iasă în întâmpinare. Alina Gorghiu l-a mai întâmpinat și cu altă ocazie pe președinte, atunci când acesta a pășit pentru prima dată în Parlament ca șef al statului, la depunerea jurământului.

Aceasta ar fi prima gafă de protocol. A mai făcut și fostul președinte Traian Băsescu una, dar a fost în stilul care l-a consacrat. În sală, după ce a vorbit Klaus Iohannis, s-a aplecat peste Emil Constantinescu și l-a strivit de spătar, apoi l-a prins pe Iohannis de mânecă, să-i spună ceva. Acesta nu a fost așezat în jilțul special destinat președinților, ci în rând cu ceilalți foști președinți. Jilțul nu a fost montat deoarece se folosește doar când președintele se adresează Parlamentului, nu când este ședință solemnă. Tot acolo erau și Patriarhul Daniel și Custodele Coroanei, Margareta, dar și alți înalți demnitari. Fostul președinte Ion Iliescu nu a fost prezent.

Citeste si:  Trump: Sistemul bancar central, singura problema a SUA

Primii trei oameni importanți din stat s-au întâlnit în sală. Iohannis a dat mâna cu Tăriceanu și Dragnea, dar nu și cu Dăncilă. Explicația neoficială a fost că nu a văzut-o. Cu ministrul Carmen Dan nici nu putea da mâna deoarece aceasta a vorbit tot timpul la telefon. În spatele lui Tudorel Toader, Iohannis s-a întreținut cu Dragnea preț de câteva secunde. Foarte încruntați amândoi.

Discordia și vrajba

Șeful statului și-a început discursul cu o rememorare a faptelor de acum o sută de ani. „În 1918, Unirea provinciilor istorice cu România încetase să fie un obiectiv strict românesc, era și al minorităților. Marea Unire a durat, pentru că propunea drepturi și libertăți așteptate de toți oamenii. Pe 1 Decembrie 1918, Iuliu Maniu se întreba ce ar putea face pentru generația sa”, și-a început președintele discursul.

După ce a trecut prin istorie, președintele a ajuns la zilele noastre și a fost extrem de tranșant. A vorbit despre ceea ce caracterizează acum scena politică. „Celebrăm Centenarul într-o perioadă tumultoasă pentru societatea românească, iar unele abordări populiste, demagogice și manipulatorii au semănat discordie și au afectat unitatea care ar fi trebuit să caracterizeze modul în care sărbătorim împlinirea unui vis de veacuri. Discordia a afectat modul în care sărbătorim împlinirea unui vis. Spiritul națiunii este viu. S-a manifestat în susținerea cetățenilor. A fi român echivalează cu a fi european. Înseamnă a fi parte a unei comunități de valori”, a declarat președintele de la tribuna Parlamentului.

Citeste si:  O politică agresivă de schimbări de management loveşte giganţii polonezi: în medie, şeful unei companii de stat rezistă la conducere sub un an. Afacerile au mers până acum, însă încep să se vadă picaje pe bursă şi în rezultate

Președintele a cerut coaliției de la putere să stopeze modificările legilor Justiției și să guverneze prin dialog. „Nu dezonorați Centenarul! Este responsabilitatea dumneavoastră să asigurați o bună legiferare, prin implicarea profesioniștilor și prin dialog social. Este încă timp să reveniți asupra unor legi care nu au nici susținere și nici nu corespund standardelor europene. Nu faceți rău societății românești mergând mai departe cu modificări ale legilor Justției care sunt incongruente cu democrația”, le-a transmis președintele.

Citește mai departe …

ULTIMA ORA! Abia acum incep problemele pentru Elena UDREA! Cine o cauta

Ședința solemnă de Centenar. Şicanele între bărbații de stat au marcat momentul istoric 2 Ședința solemnă de Centenar. Şicanele între bărbații de stat au marcat momentul istoric 3
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. ”Mihai Constantinescu a murit!” Știrea care a pus pe jar o lume întreagă
  5. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  6. Jojo, CRBL, Bianca Drăguşanu, Cosmin Seleși, Ruby, Iuliana Luciu și Anca Sigartău printre vedetele care vor participa la cel de-al doilea sezon Asia Express
  7. Referendumul a băgat zâzanie între vedete! Ionuț Cristache, atac la adresa Oanei Pellea:
  8. De ce poartă Nina colanţi?