Politica

Sclavul Klaus Iohannis a decorat un medic cercetat penal

Florin Rusu, şeful clinicii de Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu, a primit Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler. Preşedinţia precizează că propunerea a venit de la managerul spitalului, Dan Mircea Enescu.

Acesta a explicat faptul că un premiu primit de curând, la Londra, pentru cel mai bun spital regional, este rodul muncii de echipă, din care face parte şi Florin Rusu.

În 2013, medicul a fost reţinut de procurori, alături de chirurgul Ştefan Oszvath, pentru că au cerut părinţilor unui copil bani pentru a-l opera.

Cei doi şi-au recunoscut vina, iar dosarul este în ultima fază de cercetare, urmând a fi trimis în judecată. Înainte de a fi anchetat, anestezistul Florin Rusu a fost decorat şi de fostul preşedinte Traian Băsescu, pentru implicarea în salvarea bebeluşilor de la Maternitatea Giuleşti.

Directorul Spitalului „Grigore Alexandrescu”: Mi s-a părut de bun simţ să propun pentru decorare la Cotroceni toţi şefii de secţie

Directorul Spitalului „Grigore Alexandrescu”, Dan Enescu, a declarat, marţi, că i s-a părut de bun simţ să propună Administraţiei Prezidenţiale să fie decoraţi toţi şefii de secţie din spital, spunând că nu există „nicio ordonanţă de trimitere în judecată” a medicului Florin Rusu, notează Mediafax.

Şeful secţiei ATI, Florin Rusu, nu are nicio ordonanţă de trimitere în judecată. Spitalul Grigore Alexandrescu nu a primit niciun astfel de document. Dacă ar fi fost o astfel de ordonanţă, el nu ar mai fi putut să rămână şef de secţie. Mi s-a părut de bun simţ să trec pe lista premianţilor de la Cotroceni toţi şefii de secţii şi pe directorul medical. Nu m-am gândit că ar fi existat vreo problemă a şefului ATI în urmă cu doi ani. Sunt cei care au salvat viaţa copiilor de la Giuleşti, sunt cei care zi de zi se luptă cu cele mai grele cazuri”, a afirmat profesorul Dan Enescu.

Aş vrea să precizez că pentru meritele deosebite ale echipei noastre recent am fost premiaţi la Londra şi la Atena, dovadă stând faptul că nu se poate discuta profesionalismul echipei medicale de la Grigore Alexandrescu. Acesta este şi motivul pentru care am trimis fără rezerve numele tuturor şefilor de secţie, împreună cu CV-urile acestora”, a mai spus Dan Enescu.

Originally posted 2015-05-26 14:36:05.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.