Scenariu nou pentru remanierea Guvernului – Viaţa Liberă Galaţi

Loading...

PSD ar putea modifica structura Guvernului pentru a mai tăia din ministere. Ideea se va discuta, astăzi, în Biroul Politic Naţional al social-democraților, relatează Digi 24.

O astfel de schimbare are nevoie de votul Parlamentului, deci ar fi şi un prim test pentru coaliţia PSD-ALDE, după valul de nemulţumiri din PSD şi după mai multe negocieri eşuate între Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu pe legea offshore. Ca să nu ajungă la mâna preşedintelui Klaus Iohannis, PSD şi ALDE vor să schimbe structura Guvernului, înainte de remaniere. Mai exact, să reducă numărul ministerelor şi să obţină apoi votul de încredere în Parlament. Dacă acest lucru se întâmplă, Klaus Iohannis mai poate doar să semneze decretele de numire pentru noii miniştri, relatează Digi 24. Potrivit Constituţiei, „în caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, Preşedintele revocă şi numeşte, la propunerea prim-ministrului, pe unii membri ai Guvernului. Dacă prin propunerea de remaniere se schimbă structura sau compoziţia politică a Guvernului, Preşedintele României va putea exercita atribuţia numai pe baza aprobării Parlamentului, acordată la propunerea prim-ministrului”.

Citeste si:  Siegfried Mureșan (PPE): Socialiștii europeni mai țin PSD membru doar pentru că au nevoie de 10 mâini ridicate / Victor Negrescu: PSD a fost, este și trebuie să rămână cel mai pro-european partid din România

E un scenariu care va fi discutat în şedinţa Biroului Naţional de astăzi, spun unii social-democraţi, însă Liviu Dragnea nu ar fi convins să-l pună în practică, pentru că nu e sigur de majoritatea în Parlament. Tot astăzi, va fi convocată şi şedinţa Comitetului Executiv Național al PSD, unde Viorica Dăncilă este aşteptată să prezinte evaluarea miniştrilor.

„Legat de remaniere va fi o discuţie foarte serioasă şi foarte dură. Nu mai poate fi un ministru membru al Guvernului, dacă nu ştie să comunice. Eu m-am săturat să fiu paratrăsnet. Sunt miniştri care fug de semnătură, care au delegat. Va fi unul sau altul, discuţia va fi foarte serioasă şi foarte sănătoasă. Am tot vorbit despre cum se va face remanierea. Doamna prim-ministru va veni cu un set de propuneri generat de analiza pe care dumneaei a făcut-o”, a declarat Liviu Dragnea, președintele PSD, citat de Digi 24.

Membrii Guvernului în pericol de a fi remaniaţi sunt vicepremierul Paul Stănescu, unul dintre principalii contestatari ai şefului PSD. Riscă să plece din Executiv şi ministrul Turismului, Bogdan Trif, ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, cel al Transporturilor, Lucian Şova, ministrul Culturii, George Ivaşcu, dar nu numai.

Citeste si:  Serviciul MI5 a încercat obținerea de imunitate pentru a putea comite orice fel de infracțiuni
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Anda Ruga beata crita in club
  2. Home page
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Legatura dintre Președintele Klaus Iohannis si SECURITATE
  6. O zi din viata unei Mame - Merita citit.
  7. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
  8. Horoscop politic 2019. Ce spun astrele despre Iohannis, Dragnea şi Dăncilă şi cine va avea un început de an dezastruos