S-au strâns 100.000 de semnături pentru inițiativa „Oameni noi în politică”

Loading...

„Până în momentul de faţă am reuşit să strângem cele 100.000 de semnături necesare. În săptămânile următoare intenţionăm să continuăm strângerea de semnături pentru a avea un număr mai consistent, dar mai avem şi de îndeplinit baremul în câteva judeţe, unde avem nevoie de un minim de 5.000 de semnături. Mai sunt câteva judeţe unde mai avem nevoie de câteva sute de semnături pentru a îndeplini acest barem, dar suntem deja în faza în care putem anunţa că avem cele 100.000 de semnături”, a declarat Cioloş.

 

 

Inițiativa „Oameni noi în politică” a fost propusă de 27 de organizații civice și patru partide politice și a fost avizată de Consiliul Legislativ pe 2 iulie. Odată strânse semnăturile, proiectul și expunerea de motive se înregistrează la Parlament și, după controlul de constituționalitate, trebuie să înceapă dezbaterile în Parlament.

 

 

Iniţiativa presupune adunarea de semnături pentru a trimite în Parlament o solicitare de modificare a legilor electorale, modificări care să faciliteze accesul la candidatură, atât la alegerile locale, cât şi la parlamentare, al unor oameni noi, al unor oameni tineri, care să permită o mai bună reprezentare a diasporei şi care să asigure proces electoral mai transparent.

 

Citeste si:  Mircea Govor, ”reînviat” în politică. Numit ”cetățean de onoare” în Supur

„Avem în această iniţiativă ideea de alegeri în două tururi de scrutin pentru alegerile locale, un număr mai mic de semnături care să fie necesare pentru candidaturi independente la consiliile locale sau consiliile judeţene, o reprezentare mai bună a diasporei în Parlamentul României şi câteva mecanisme care să asigure obiectivitatea, onestitatea şi transparenţa alegerilor”, a precizat fostul premier.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  3. Home page
  4. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  5. Oferte pentru români de muncă în abatoarele din Germania
  6. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  7. Imaginile surprinse într-un hotel din Mamaia. Planul unor turiști ca să economisească bani: Mirosea ca la mama acasă
  8. Cutremurător! ASTROLOGUL vedetelor din ROMÂNIA lansează profeția DUREROASĂ: ‘Se va omorî... Destinul va dărâma tot din temelii’