S-au strâns 100.000 de semnături pentru inițiativa „Oameni noi în politică”

Loading...

Fostul prim-ministru Dacian Cioloş a anunţat, marţi, că au fost strânse 100.000 de semnături pentru iniţiativa cetăţenească „Oameni noi în politică”, dar că mai există câteva judeţe în care nu a fost atins deocamdată baremul minim de 5.000 de semnături.

Oameni noi in politica2

Sursă foto: Facebook

„Până în momentul de faţă am reuşit să strângem cele 100.000 de semnături necesare. În săptămânile următoare intenţionăm să continuăm strângerea de semnături pentru a avea un număr mai consistent, dar mai avem şi de îndeplinit baremul în câteva judeţe, unde avem nevoie de un minim de 5.000 de semnături. Mai sunt câteva judeţe unde mai avem nevoie de câteva sute de semnături pentru a îndeplini acest barem, dar suntem deja în faza în care putem anunţa că avem cele 100.000 de semnături”, a declarat Cioloş, la o conferinţă de presă.

El a reamintit că pe 11 septembrie Mişcarea România Împreună, alături de USR, PACT, Partidul Oamenilor Liberi şi mai multe organizaţii civice, a lansat campania de strângere de semnături pentru o reformă a legislaţiei electorale.

Citeste si:  DEMISIA MOMENTULUI în politică! Președintele a luat decizia RADICALĂ! Detalii de ultimă oră

„Iniţiativa presupune adunarea de semnături pentru a trimite în Parlament o solicitare de modificare a legilor electorale, modificări care să faciliteze accesul la candidatură, atât la alegerile locale, cât şi la parlamentare, al unor oameni noi, al unor oameni tineri, care să permită o mai bună reprezentare a diasporei şi care să asigure proces electoral mai transparent. Avem în această iniţiativă ideea de alegeri în două tururi de scrutin pentru alegerile locale, un număr mai mic de semnături care să fie necesare pentru candidaturi independente la consiliile locale sau consiliile judeţene, o reprezentare mai bună a diasporei în Parlamentul României şi câteva mecanisme care să asigure obiectivitatea, onestitatea şi transparenţa alegerilor”, a spus Cioloş.

Inițiativa „Oameni noi în politică” a fost propusă de 27 de organizații civice și patru partide politice și a fost avizată de Consiliul Legislativ pe 2 iulie. Odată strânse semnăturile, proiectul și expunerea de motive se înregistrează la Parlament și, după controlul de constituționalitate, trebuie să înceapă dezbaterile în cele două Camere.

Proiectul se referă la:

 • Asigurarea unor alegeri corecte

 • Eliminarea pragului electoral la alegerile locale și europarlamentare

 • Reducerea numărului de semnături necesare pentru înscrierea în alegeri

 • Alegerea primarilor în două tururi

 • Creșterea numărului de parlamentari aleși de Diaspora

 • Vot liber pentru românii aflați în străinătate

 • Vot preferențial pe liste de partid (liste deschise).

Etichete: dacian ciolos , USR , dan barna , initiativa cetateneasca , campania oameni noi , PARTIDUL PLUS
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

 1. Home page
 2. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
 3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
 4. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
 5. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
 6. Secretul prin care Iohannis a ajuns Presedintele Romaniei
 7. Mai este Simona Halep virgină?
 8. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator