România dosarelor politice (Opinie)

Loading...

În România ultimilor ani, dosarele politice au condus la îndepărtarea unor importanți oameni politici din funcțiile de decizie pe care le ocupau și chiar din viața politică. Ajunse pe masa judecătorilor, cele mai multe dintre acestea au fost clasate, iar cei acuzați de către procurori au fost achitați.

Un astfel de caz este și cel al dosarului referitor la folosirea coloanelor oficiale, în care fostul ministru de interne și vicepremier pentru securitate națională Gabriel Oprea și fostul procuror general Tiberiu Nițu au fost acuzați de abuz în serviciu.

În mai 2018, procurorii DNA anunțau că în acest dosar au fost clasate infracțiunile de abuz în serviciu în cee ace îi privește pe cei doi, motivând că pe parcursul urmăririi penale a apărut decizia Curții Constituționale nr. 406/2017, care a dus la abrogarea parțială a infracțiunii de abuz în serviciu.

Marți, 2 octobrie 2018, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis cererea lui Tiberiu Nițu și a schimbat temeiul clasării acuzației de abuz în serviciu din dosarul privind folosirea coloanei oficiale.

Citeste si:  Evenimente care au marcat România in 2015

Magistrații au decis că acuzația a fost clasată pentru că “fapta nu există”.

Soluția este definitivă, la fel ca și în cazul altui dosar, dosarul accidentului din 20 octombrie 2015, în care ÎCCJ a stabilit că nu există nicio legătură între exercitarea atribuțiilor de serviciu ale funcției de ministru al afacerilor interne, deținută la acel moment de Gabriel Oprea și accidentul rutier în care și-a pierdut viața polițistul motociclist Bogdan Gigină.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Home page
  3. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  4. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
  5. Anda Ruga beata crita in club
  6. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  7. Cine sunt vedetele care participă în show-ul „Scena misterelor“, prezentat de Dan Negru şi Romică Ţociu FOTO
  8. Celebrul dealer de droguri al vedetelor, capturat după o operațiune-fulger a ”mascaților”!