Referendum familie. Vâlcu: Tabloul momentului PSD, PNL, USR. Cea mai mare lovitură politică

Loading...

În acest weekend, pe 6 și 7 octombrie, se desfășoară referendumul pentru redefinirea familiei. Jurnalistul Val Vâlcu a vorbit despre cele trei forțe politice care s-au implicat, într-un fel sau altul, în acest tablou al momentului – PSD, PNL și USR. 

Dacă planul de a scoate oamenii la vot reușește, lucru alimentat și din cauza faptului că Tudor Chirilă, #insist și #rezist s-au băgat în discuție, rezultatul referendumului poate fi prezentat ca o răzbunare împotriva a tot ce înseamnă haștag pe ideea următoare: „voi ați fost în Piața Victoriei 10.000, noi am fost la vot aproape șase milioane”, lucru care scade reprezentativitatea protestelor. Discursul unora cum că toată România este în stradă, opunându-se lui Liviu Dragnea ar putea fi combătut cu ideea că șase milioane de oameni sunt cu Dragnea. Este un argument important pentru PSD dacă, până duminică seară, se va ieși masiv la vot.

Pe de cealaltă parte, unii vor spune că nu este victoria lui Liviu Dragnea, ci a părții retrograde a societății, lucru care îi va folosi PSD-ului pentru că oamenii se vor simți jigniți, fiind numiți retrograzi. Se va adânci fractura în societate pe ideea că moderniștii vor cu orice preț schimbarea, în timp ce conservatorii se tem de conspirații și presiuni externe.

Citeste si:  Ziua cea mare la ICCJ: Liviu Dragnea și alte

Pentru PSD este bine dacă iese lumea la vot, iar dacă nu se face cvormum, social-democrații vor spune că nu au făcut altceva decât să respecte voința celor trei milioane de oameni care au cerut modificarea Constituției. ”A fost un exercițiu democratic, noi doar am asigurat cadrul legal, nu era un vot pentru PSD”. Partidul are direcție de fugă mai ales că nu a făcut campanie, doar a asigurat democrația pentru că așa a vrut societatea.

Mișcarea PNL

PNL a încercat un joc. Unii deputați PNL au mers pe poziția conservatoare și au zis că votează DA la referendum, iar alți liberali au mers pe poziția deschiderii. Practic au jucat la două capete. Prin urmare, dacă se face cvorum, unii vor zice că au învins, în caz contrar, vor da vina pe PSD. 

Și atunci vine USR care a avut o poziție tranșantă. Din clasa politică, acest partid este câștigator. În momentul de față, cu jocul ambiguu al PNL, USR a rămas unicul apărător al libertăților, ca unic vector al modernizării deoarece își asumă tranșant modernizarea.

Citeste si:  Tudorel Toader anunță o posibilă intrare în politică. Ce spune despre o candidură la prezidențiale

Dacă refendumul trece, #rezist, sătul de cum acționează vechea clasa politică, PSD + PNL, se va îndrepta către USR drept cale unică de salvare. Dacă nu se face cvorum, USR triumfă pentru că a condus jocul. Ar fi cea mai mare lovitură politică. Dacă nu se face cvorum, inclusiv cei din PNL care au votat pentru referendum vor zice că totul a fost o prostie a PSD, că nu era necesar.  Lumea se va delimita de învinși și va merge spre tabăra USR. De altfel, acest partid i-a luat fața și lui Dacian Cioloș în privința ideii de boicot la referendum pentru că politicienii din USR au fost mult mai vocali, în timp ce fostul premier era singur. 

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. ”Mihai Constantinescu a murit!” Știrea care a pus pe jar o lume întreagă
  6. Referendumul a băgat zâzanie între vedete! Ionuț Cristache, atac la adresa Oanei Pellea:
  7. Vrei sa faci Karaoke cu marile vedete? Afla aici cum poti deveni si tu vedeta
  8. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.