Politica

Reacția lui Klaus Iohannis după solicitarea de revocare a procurorului general: Se încearcă subordonarea politică a procurorilor!

Loading...

Administrația Prezidențială anunță că președintele României a primit Raportul privind analiza făcută de ministrul Justiției activității procurorului general al României și că va analiza documentul. Președintele României critică dur solicitarea de revocare a procurorului general Augustin Lazăr și susține că se încearcă subordonarea politică a procurorilor:

UPDATE – REACȚIE PROMPTĂ A PROCURORULUI GENERAL

RAPORTUL în baza căruia Tudorel Toader a cerut REVOCAREA lui Augustin Lazăr – DOCUMENT

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a primit și va analiza Raportul privind activitatea managerială de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cu propunerea de revocare din funcție a domnului Augustin Lazăr.

Președintele Klaus Iohannis apreciază activitatea Procurorului General și consideră că cererea ministrului Justiției este complet neadecvată și de natură să genereze neîncredere în sistem și îngrijorare în rândul partenerilor noștri europeni. Modul în care ministrul a prezentat public raportul este unul tendențios și denotă intenția acestuia de a subordona politic procurorii.

Se încearcă, din nou, acreditarea ideii că procurorii sunt dușmanii societății. Or, în reprezentarea intereselor generale ale societății și în apărarea ordinii de drept, procurorii au un rol esențial, consacrat expres prin Legea fundamentală. Fac un apel la magistrați să nu își piardă încrederea în capacitatea societății românești de a rezista acestui nou asalt asupra statului de drept.

Demersul ministrului Justiției de revocare a Procurorului General întărește convingerea Președintelui României că domnul Tudorel Toader trebuie să plece de urgență din fruntea ministerului pe care îl conduce. Statul român are obligația de a proteja ordinea  de drept, libertățile și drepturile cetățenilor săi, iar acest lucru nu poate fi înfăptuit fără un Minister Public independent și eficient.”, se spune în comunicatul remis STIRIPESURSE.RO

 

Join the LARGEST XXX Cam Site

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.