RĂZBOI pe scena politică – USR a făcut o nouă sesizare la CCR, după o

Loading...

USR a sesizat, miercuri, la CCR numirea Ancuței Opre în funcția de președinte al Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), argumentând că aceasta nu îndeplinește criteriul competenței, iar PSD-ALDE nu a respectat procedura, scrie Mediafax.

„În primul rând, Ancuța Opre nu îndeplinește criteriul competenței în domeniul protecției datelor cu caracter personal și nici pe cel al vechimii de minim 10 ani în specialitatea aceluiași domeniu. În al doilea rând, PSD-ALDE nu au respectat procedura de numire. Biroul Permanent al Senatului nu a notificat toate grupurile parlamentare din cele două Camere ale Parlamentului pentru a obține propuneri din partea acestora pentru funcția de președinte al A.N.S.P.D.C.P., conform regulamentului. Grupul parlamentar al USR din Camera Deputaților nu a primit hotărârea adoptată de Biroul Permanent al Senatului în ședința din 29 octombrie 2018 și prin urmare a fost privat de posibilitatea de a face o astfel de nominalizare. În al treilea rând, numirea doamnei Opre s-a făcut fără votul majorităţii senatorilor. La ședința din 26 noiembrie, au votat 91 de senatori, dintre care 63 pentru, 27 împotrivă și o abținere, după care doamna Ancuța Oprea și-a depus jurământul în plenul Senatului”, precizează reprezentanții USR, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Citeste si:  Tomac, în şedinţa solemnă: Românii au aşteptări mari de la clasa politică. Ne cer mai multă responsabilitate şi au dreptate. Românii vor un stat care să-i respecte, vor instituţii eficiente, vor autostrăzi şi un sistem de educaţie de calitate

CITEȘTE ȘI: Ce NU trebuie să cureţi niciodată cu bicarbonat de sodiu

Partidul de opoziție a susținut că au fost încălcate dispozițiile Legii 102/2005, Art. 7, alin. (3), potrivit cărora „Numirea preşedintelui şi a vicepreşedintelui Autorităţii naţionale de supraveghere se face cu votul majorităţii senatorilor. Cerința majorității absolute pentru această numire reiese cu claritate din lege, cerință care ar fi putut fi îndeplinită numai în situația în care 69 de senatori ar fi votat pentru numirea doamnei Ancuța Opre în funcția de președinte al A.N.S.P.D.C.”.

Parlamentarii USR au adăugat că senatorii formațiunii au votat împotriva numirii Ancuței Oprea la șefia ANSPDCP.

„Toți senatorii USR au votat împotiva numirii doamnei Ancuța Opre în funcția de președintă a Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP). USR consideră această numire într-un nou mandat drept o răsplată pentru felul în care Ancuța Opre știe să folosească instituția în interesul PSD, obediență demonstrată atunci când aceasta a semnat notificarea-amenințare trimisă jurnalistilor de la RISE Project, în urma dezvăluirilor privind dosarul TelDrum”, potrivit sursei citate.

Citeste si:  Caru' cu vedete: Michael Bolton cântă în România, în două concerte; Cine este cel mai bine vândut cântăreț al anului 2018; Oana Zăvoranu, fără sutien. Prima apariție la TV după ce și-a scos silicoanele

În acest sens, USR a precizat că în timpul audierilor din Comisia juridică, de numiri, disciplină și imunități, Ancuța Opre a demonstrat că nu are cunoștințe nici despre jurisprudenta CEDO în domeniu și nici nu poate întelege dreptul legitim al cetățenilor de a fi informați cu privire la fapte și persoane de interes public.

„În scurta prezentare pe care și-a făcut-o în plenul Senatului, înainte de vot, doamna Opre a arătat, în schimb, că știe să fie parcimonioasă cu adevărul și nu ne-a dezvăluit și acele aspecte care ar fi putut să o facă, moralmente măcar, incompatibilă cu deținea funcției”, a afirmat liderul grupului senatorilor USR Vlad Alexandrescu.

De altfel, reprezentanții USR au punctat că, tot în timpul audierilor din Comisia juridică, de numiri, disciplină și imunități, întrebată de cazul Rise Project, „Ancuța Gianina Opre, persoană urmărită penal de procurorii DNA într-un dosar ANRP, s-a dovedit incapabilă să facă diferența dintre viața privată a unei persoane și dreptul presei de a publica informații despre persoane de interes public”.

Citeste si:  O mediatizată şi controversată ”vestă galbenă”, Éric Drouet, denunţă în urma unei reţineri o arestare politică, înaintea celei de-a opta zile de mobilizare

Citește și: Victor Ponta a EXPLODAT după lovitura încasată de la PSD: Au acceptat să fie ciuma roșie pentru cei care i-au votat .

Pe 26 noiembrie, plenul Senatului a numit-o pe Ancuţa Gianina Opre pentru încă un mandat în funcția de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), propusă de PSD.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  2. Home page
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…
  6. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  7. A murit Edith Gonzales, una dintre cele mai cunoscute vedete de telenovele, îndrăgită de publicul din România
  8. Cutremurător! ASTROLOGUL vedetelor din ROMÂNIA lansează profeția DUREROASĂ: ‘Se va omorî... Destinul va dărâma tot din temelii’