Raportul comisiei de anchetă care vizează implicarea fundaţiei "Open Dialog" în politica ţării va fi transmis instituţiilor europene, pentru investigaţii

Loading...

Raportul comisiei de anchetă care vizează implicarea fundaţiei „Open Dialog” şi a fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlovska, în politica ţării, dar şi în finanţarea unor partide din Moldova, va fi transmis instituţiilor europene şi agenţiilor străine specializate, pentru investigaţii. Anunţul a fost făcut de către preşedintele Parlamentului, Andrian Candu. Acesta a precizat că mâine va da indicaţii în acest sens.

„Voi da indicaţii ca acest raport să fie tradus în limba engleză şi să fie expediat în adresa Uniunii Europene, Consiliului Europei, OSCE, NATO şi la câteva state care sunt menționate în raport. Aici mă refer la Polonia, Ucraina, România, Ţările Baltice şi SUA inclusiv la agenţii FBI, CIA, deoarece sunt informaţii ce ţin inclusiv de securitatea acestor ţări”, a comunicat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Andrian Candu a declarat că va depune eforturi pentru ca informaţiile confidenţiale din raport să fie făcute publice.

„Vom lua legăturile cu serviciile care au furnizat aceste informaţii să vedem cât de grav este şi cum am putea să desecretizăm şi să depersonalizăm raportul ca el să fie publicat complect. Statul şi cetăţenii trebuie să ştie şi eroii şi duşmanii ţării”, a spus preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Citeste si:  Aproximativ 256 de milioane de dolari cheltuite cu publicitatea politică pe Facebook în şase luni, în SUA; "Make America Great Again" a lui Trump, pe locul doi, după contracandidatul democrat al lui Ted Cruz în Texas

Hotărârea adoptată de Parlament referitor la raportul comisie de anchetă urmează să ajungă, în curând, pe masa Procuraturii Generale, SIS-ului, Serviciului de spălare a banilor şi a Comisiei Electorale Centrale. Instituţiile vor investiga intervenţia organizaţiei în afacerile interne ale ţării, dar şi sub aspectul unei eventuale trădări de patrie din partea politicienilor care au avut tangenţă cu fundaţia.

„Hotărârea Parlamentului deja luni, marţi va fi expediată în adresa lor”, a spus preşedintele Comisiei de anchetă, Igor Vremea.

Vineri, o comisie specială parlamentară a prezentat un raport în care se arată că Fundaţia „Open Dioalog” a fost finanţată, în mare parte, de servicii secrete de la Moscova, din bani proveniţi din frauda bancară, dar şi din laundromatul rusesc.

Autorii raportului au amintit şi despre legătura ong-ului polonez cu liderul PAS, Maia Sandu, şi cel al PPDA, Andrei Năstase, care au beneficiat cel puţin de bilete de avion plătite de fundaţie, fapt recunoscut de cei doi.

Fondatoarea „Open Dialog”, Ludmila Kozlovska, a avut o intervenţie live pe facebook în care a contestat raportul comisiei de la Chişinău, negând legăturile cu serviciile speciale de la Moscova, dar şi implicarea în politica moldovenească. Kozlowska s-a contrazis, însă, într-o emisiune la tv 8, unde a declarat că a încercat să determine Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi Uniunea Europeană să amâne finanțările pentru Republica Moldova.

Citeste si:  ALDE propune un pact național: Să dăm o şansă generaţiilor care vor veni să sărbătorească cum se cuvine următorul centenar

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. BĂTAIE între vedete! Umilință TOTALĂ pentru BIANCA DRĂGUȘANU: A fost dată AFARĂ cu forța
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Planurile de acasă nu se potrivesc cu realitatea din sezonul 2 „Asia Express”, cel mai dur reality show de aventură!
  6. Asia Express 2019 începe azi! Câți bani ia câștigătorul competiției - Stiri Mondene
  7. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  8. E cea mai proasta perioada a muzicii romanesti de pana acum, si nu vad nicio luminita la capatul tunelului !