Raluca Turcan: „Sibienii sunt profund proeuropeni, nu merită politica anti-europeană a PSD”

Loading...

Raluca Turcan: „Sibienii sunt profund proeuropeni, nu merită politica anti-europeană a PSD”

În loc să se acceseze proiecte pe fonduri europene pentru dezvoltare locală, pentru infrastructură, să gestioneze programe pentru tineri, liderii PSD direcţionează banii primiţi de la Uniunea Europeană pentru plata împrumuturilor, acesta a fost mesajul preşedintelui PNL Sibiu, Raluca Turcan, cu ocazia unui eveniment organizat de Fundaţia Konrad Adenauer în curtea interioară a Primăriei Sibiu. „Putem vorbi cu cifre extrem de concrete. România este pe cale să piardă circa 3,3 miliarde de euro din fondurile europene disponibile pentru transporturi. Într-o scrisoare făcută publică, Corina Creţu, lider marcant al PSD, şi-a exprimat îngrijorarea în mai multe rânduri asupra faptului că proiectele depuse de Guvernul PSD-ALDE sunt slab pregătite şi au ”, a spus Turcan.

Soluţiile PNL

Dezbaterea organizată de Fundaţia Konrad Adenauer despre summitul UE din 2019 de la Sibiu, l-a avut ca invitat special pe europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan. La eveniment au luat parte: Daniela Cîmpean, preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu, parlamentarii PNL de Sibiu, Nicolae Neagu, Constantin Şovăială, consilieri locali şi judeţeni, primari, oameni de afaceri şi membri ai societăţii civile.
De asemenea, a fost prezent şi Virgil Popa, consilier local şi fost viceprimar al oraşului în două mandate ale primarului Klaus Iohannis. El va reprezenta Sibiul pe lista candidaţilor PNL la alegerile europarlamentare.
Toţi cei prezenţi au întărit ideea că există încă soluţii pentru ca România să nu intre pe o pantă descendentă, ireversibilă, în raport cu instituţiile Uniunii Europene. ”Alături de colegii mei am identificat soluţii ca banii europeni să fie atraşi în totalitate. În plus, există pârghii clare prin care aceste fonduri pot fi direcţionate cu precădere în proiecte prioritare pentru România: infrastructură de transporturi, spitale şi reţea şcolară. Toate acestea se pot obţine la discutarea bugetului european pe proiecte strategice precum şi prin realocarea fondurilor europene. PNL se angajează să facă din absorbţia fondurilor europene un motor pentru modernizarea ţării. Aceste fonduri se cuvin românilor. Tot ce ne trebuie e un guvern care să vrea şi să ştie să absoarbă banii europeni”, a declarat Raluca Turcan.
Concluzia întâlnirii cu sibienii, subliniată de Raluca Turcan, a fost că există speranţă. ”Discuţiile purtate cu această ocazie ne-au oferit o nouă perspectivă, ne-au arătat ce aşteptări au cetăţenii de la Uniunea Europeană şi m-am bucurat să văd că oamenii sunt deschişi spre valorile europene, că au încredere în Uniunea Europeană şi că îşi pun speranţele în anul în care România va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Este de apreciat faptul că avem un preşedinte ferm în menţinerea direcţiei europene, de reguli şi dezvoltare, pentru România. În plus, sibienii sunt profund proeuropeni, dornici să fie reprezentaţi la Bruxelles de oameni profesionişti, cu forţă şi determinare iar candidatul nostru, Virgil Popa are competenţele necesare pentru a reprezenta cu cinste interesele tuturor românilor. Sibienii preţuiesc munca liberalilor aflaţi în funcţii publice pentru că-şi respectă angajamentele cu responsabilitate, profesionalism şi integritate!”, a conchis Raluca Turcan.

Citeste si:  Lider PSD: Nu renunțăm la propunerile refuzate de Iohannis
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Mai este Simona Halep virgină?
  3. Home page
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  6. Multumesc Klaus Iohannis pentru cadoul de 19 miliarde de euro
  7. "Sânii mei sunt naturali.." Cristina, piti de Romania cu sâni imenşi.
  8. Cine sunt vedetele care participă în show-ul „Scena misterelor“, prezentat de Dan Negru şi Romică Ţociu FOTO