Raluca Turcan: Sibienii sunt profund proeuropeni, nu merită politica anti-europeană a PSD

Loading...

 

În loc să se acceseze proiecte pe fonduri europene pentru dezvoltare locală, pentru infrastructuri, să gestioneze programe pentru tineri, liderii PSD direcționează banii primiți de la Uniunea Europeană pentru plata împrumuturilor, a fost mesajul președintelui PNL Raluca Turcan, cu ocazia unui eveniment organizat de Fundația Konrad Adenauer în Sibiu. “Putem vorbi cu cifre extrem de concrete. Romania este pe cale să piardă circa 3,3 miliarde de euro din fondurile europene disponibile pentru transporturi. În scrisoarea făcută publică de PNL, Corina Crețu, lider marcant al PSD, și-a exprimat îngrijorarea în mai multe rânduri asupra faptului că proiectele depuse de Guvernul PSD-ALDE sunt slab pregătite și au ”, a spus Turcan.

Împrumuturi plătite din fonduri europene

Raluca Turcan a mai spus că europarlamentarii PNL vor cere în PE o verificare a felului în care au fost respectate procedurile cu privire la împrumuturile BEI şi BERD plătite cu fonduri europene. ”Nu mai putem vorbi de delăsare, de lipsă de profesionalism, de rea credință, sunt calitățile deja cunoscute ale Guvernului Dăncilă. Este extrem, extrem de grav că deja s-a ajuns la sabotajul economic al României de către acest guvern, sabotaj pus la cale în cele mai mic detalii de către Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici”, a mai spus liderul PNL Sibiu.

Citeste si:  Ludovic Orban: Tudorel Toader a mintit - Politica - Ziarul BURSA

45299883_2067502549980754_1056360842972364800_o

Soluțiile PNL

Dezbaterea organizată de Fundația Konrad Adenauer despre summitul UE din 2019 de la Sibiu, în sala primăriei Sibiu, la care alături de Siegfried Mureșan, au participat Virgil Popa, candidatul PNL Sibiu la Parlamentul European, Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, parlamentari, consilieri locali și județeni, primari, oameni de afaceri și membri ai societății civile a condus la ideea că există încă soluții pentru ca România să nu pice pe o pantă descedentă, ireversibilă, în raport cu instituțiile Uniunii Europene. ”Alături de colegii mei am identificat soluţii ca banii europeni să fie atraşi în totalitate. În plus există pârghii clare prin care aceste fonduri pot fi direcționate cu precădere în proiecte prioritare pentru România: infrastructură de transporturi, spitale şi reţea şcolară. Toate acestea se pot obţine la discutarea bugetului european pe proiecte strategice precum şi prin realocarea fondurilor euro­pene. PNL se angajează să facă din absorbţia fondurilor europene un motor pentru modernizarea ţării. Aceste fonduri se cuvin românilor, tot ce ne trebuie e un guvern care să vrea şi să ştie să absoarbă aceste fonduri”, a declarat Raluca Turcan.

Citeste si:  Tudor foc și pară pe colegii din PSD. “Clasa politică trebuie să fie un exemplu și să lase circul deoparte” - Impact In Gorj

”Avem un președinte ferm în menținerea direcției europene”

Concluzia întâlnirii cu sibienii, subliniată de Raluca Turcan la finalul întâlnirii a fost că există speranță. ”Discuțiile purtate cu această ocazie ne-au oferit o nouă perspectivă, ne-au arătat ce așteptări au cetățenii de la Uniunea Europeană și m-am bucurat să văd că oamenii sunt deschiși spre valorile europene, că au încredere în Uniunea Europeană și că își pun speranțele în anul în care România va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene.  Este de apreciat faptul că avem un președinte ferm în menținerea direcției europene, de reguli și dezvoltare, pentru România. În plus, sibienii sunt profund proeuropeni, dornici să fie reprezentați la Bruxelles de oameni profesioniști, cu forță și determinare. Sibienii prețuiesc munca liberalilor sibieni aflați în funcții publice pentru că-și respectă angajamentul de responsabilitate, profesionalism și integritate!”, a conchis Turcan.

Comentarii

comentarii

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Home page
  3. Ferma 2019. Unde se filmează emisiunea de la Pro Tv. Povestea uluitoare a locului
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Planurile de acasă nu se potrivesc cu realitatea din sezonul 2 „Asia Express”, cel mai dur reality show de aventură!
  6. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  7. Cum iti promovezi clipurile de pe YouTube
  8. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator