PSD, reacție dură după refuzul lui Klaus Iohannis

Loading...

PSD condamnă public decizia lui Klaus Iohannis de a respinge propunerile de miniștri pentru ministerul Dezvoltării regionale și cel al Transporturilor, acțiune prin care „încearcă blocarea activității Guvernului, cu scopul vădit de a împiedica PSD să ducă la bun sfârșit angajamentele electorale asumate în programul de guvernare”.

Citește și: Premierul Viorica Dăncilă va numi interimari la Dezvoltare și la Transporturi – surse

„Al doilea refuz al președintelui Iohannis de a emite decretele de numire în funcția de ministru pentru persoanele propuse la Ministerul Transporturilor și la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice reprezintă o tentativă iresponsabilă de blocare a investițiilor guvernamentale în cele mai importante domenii pentru îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor României: infrastructura de transport și dezvoltarea locală”, transmite PSD, printr-un comunicat de presă.

Social-democrații mai consideră că prin această chestiune președintele Iohannis a încălcat în mod deliberat, în mai multe rânduri, Constituția României și deciziile Curții Constituționale.

De asemenea, PSD îl acuză pe președinte și de faptul că a intrat într-o  complicitate de natură penală pentru că a anunțat că nu-l va revoca pe Augustin Lazăr din funcția de procuror general.

Citeste si:  Drapelul de pe Guvern a fost dat jos cu o zi inainte de 1 Decembrie

Citește și: Mesajul lui Mircea Drăghici, după ce a fost refuzat de Iohannis: Dacă nu aţi terminat analiza asupra numirilor, cum aţi putut refuza?

„În același timp, sfidând Constituția și statul de drept, președintele a intrat într-o complicitate de natură penală cu procurorul general al României, Augustin Lazăr, propus deja spre revocare pentru abateri disciplinare deosebit de grave și pentru încălcarea gravă a legilor și drepturilor fundamentale ale omului.

Prin refuzul de a emite decretul de revocare a acestuia, președintele comite un act de trafic de influență asupra celui care conduce Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, unde se află în cercetare un dosar penal privind dobândirea prin fals și uz de fals a unor proprietăți de către familia prezidențială. Această protecție neconstituțională pe care Klaus Iohannis și șeful PÎCCJ și-o acordă reciproc, nu poate fi privită în afara contextului în care soția președintelui a refuzat în mod repetat să se prezinte la audieri la PÎCCj într-un dosar penal – situându-se deasupra legii și în disprețul obligațiilor legale pe care le are orice alt cetățean al României”, mai spune sursa citată.

Citeste si:  Lider PSD: Nu renunțăm la propunerile refuzate de Iohannis

În final, PSD afirmă că va face uz de toate mijloacele legale și constituționale pe care le are la dispoziție pentru apărarea ordinii constituționale și a statului de drept, asigurând totodată minima stabilitate politică necesară în perioada în care România va deține președinția Consiliului Uniunii Europene.

Klaus Iohannis refuză numirea Olguței Vasilescu la Ministerul Dezvoltării și a lui Mircea Drăghici la Transporturi

 

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  2. Home page
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…
  6. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  7. A murit Edith Gonzales, una dintre cele mai cunoscute vedete de telenovele, îndrăgită de publicul din România
  8. Cutremurător! ASTROLOGUL vedetelor din ROMÂNIA lansează profeția DUREROASĂ: ‘Se va omorî... Destinul va dărâma tot din temelii’