PSD modifică OUG privind legile justiției. Tudorel Toader, chemat la discuții de Liviu Dragnea

Loading...

PSD modifică Ordonanţa de urgenţă pe justiţie înaintea ședinței de guvern de luni, de la ora 9:00. Varianta propusă de Tudorel Toader nu e pe placul social-democraţilor. Ministrul Justiției se afla, duminică seară, la sediul PSD pentru discuții cu conducerea partidului. 

ACTUALIZARE. Ministerul Public atrage atenția asupra pericolului încălcării ordinii constituționale prin adoptarea unora dintre modificările propuse prin OUG:

Poziția Parchetului General în legătură cu OUG privind legile justiției

ACTUALIZARE. 23.42. Deputatul PSD Cătălin Rădulescu afirmă că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, se află, duminică seară, la sediul partidului, pentru a discuta cu liderii formaţiunii şi cu cei din coaliţie despre ordonanţa de urgenţă privind legile justiţiei care ar urma să fie pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de luni.

Cătălin Rădulescu a spus, într-o intervenţie telefonică la B1 TV, că el a fost unul dintre cei care au lucrat, ca iniţiativă legislativă şi ca amendamente, şi la legile justiţiei, şi la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală.

Citeste si:  Tudorel Toader, atac dur la adresa lui Klaus Iohannis

„Deci o ordonanţă de genul ăsta sigur că ar pune şi ar impieta în primul rând activitatea noastră parlamentară şi ar fi o bătaie de joc faţă de munca pe care am depus-o noi acolo timp de trei ani de zile, ca să modificăm ce era de modificat”, a susţinut el.

El a spus că în ordonanţă sunt patru lucruri „destul de grave”: amânarea detaşării magistraţilor, amânarea pensionării magistraţilor, revocarea membrilor CSM şi răspunderea magistraţilor.

„Cu cine s-a sfătuit domnul ministru? Pentru că cu noi nu s-a sfătuit, cu niciunul dintre cei care am lucrat trei ani la aceste legi ale justitţiei, nici Şerban Nicolae nu ştie nimic, nici Florin Iordache nu ştie nimic, nici Nicolicea nu ştie nimic…Dacă are acordul coaliţiei? pentru că dacă nu are acordul coaliţiei dânsul iese dintr-o cutumă şi e destul de grav acest lucru. Şi dânsul trebuie să înţeleagă că cel puţin prin modificarea cu detaşările se încalcă decizia CCR-ului, ceea ce este destul de grav”, a mai spus Rădulescu.

Citeste si:  Taxa pe furat căciula, sărăcirea populației și (in)dependența politicii monetare

ACTUALIZARE 22.44. Ministrul Tudorel Toader a avut o întrevedere, la sediul PSD, cu președintele partidului, Liviu Dragnea, potrivit informațiilor Digi24.


OUG e modificată de PSD. O întâlnire de urgenţă a fost convocată la Parlament. Proiectul va fi adoptat luni dimineaţă în şedinţa de Guvern.

Din informaţiile Digi24, articolul care reglementează răspunderea magistraţilor propus de Tudorel Toader va fi şters şi se va reveni la forma Parlamentului trimisă spre promulgare. De ce? Pentru că ministrul Justiţiei a introdus un nou filtru – Inspecţia Judiciară care stabileşte dacă magistratul a greşit cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă.

Juriștii PSD cred că se creează astfel o nouă cale de atac şi devine o prevedere în favoarea magistraţilor.

Revocarea membrilor CSM propusă de Tudorel Toader e criticată şi considerată stupidă de liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae. Acesta consideră o inepţie şi amânarea reducerii la 20 de ani a vechimii necesare pentru pensionare în cazul magistraţilor.

Este propunerea ministrului justiţiei. În acest caz, cel mai probabil, articolul va fi modificat pornind de la două condiţii: 25 de ani vechime în muncă şi vârsta de pensionare de 60 de ani.

Citeste si:  Lovitură pe scena politică. Cătălin Ivan, ”proiect revoluționar”

Luni e ultima zi în care PSD mai poate da această OUG pentru că altfel intră în vigoare legile justiţiei în forma criticată de Comisia de la Veneţia. Specialiştii au făcut mai multe recomandări, dar PSD ţine cont doar de o parte dintre ele.

Etichete: PSD , comisia de la venetia , tudorel toader , serban nicolae , legile justitiei , oug modificata
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Home page
  3. De ce poartă Nina colanţi?
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Oferte pentru români de muncă în abatoarele din Germania
  6. Top 15 idei de rochii pentru banchet
  7. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…
  8. Top 30 - Vedetele din România care s-au iubit în locuri publice