Proiect. Primarii care refuză arborarea drapelului îşi pot pierde mandatul

Sursă fotografie: archive.defense.gov
 
Primarii care refuză să arboreze drapelul sau să poarte eşarfa tricoloră în timpul manifestărilor oficiale sau în cadrul oficierii ceremoniilor de căsătorie îşi vor pierde mandatul, potrivit unui proiect de lege formulat de ministrul Apărării, deputatul social-democrat Mircea Duşa. Legea actuală prevede sancţiuni contravenţionale cuprinse între 2.500 şi 5.000 de lei, pentru edilii care refuză să arboreze sau să afişeze astfel de simboluri ale identităţii naţionale. „Considerăm că măsurile actuale propuse prin lege nu sunt suficiente pentru o astfel de faptă. S-a întâmplat ca primarii să primească sancţiunea în bani, să o plătească, după care să recurgă iarăşi şi iarăşi la aceleaşi comportamente. Astfel, prin noul proiect de lege, vrem să sancţionăm într-un mod corespunzător abaterea de la litere legii”, se arată în motivarea acestui document. Făcută pe data de 19 octombrie, propunerea lui Mircea Duşa se află acum în dezbatere publică la Camera Deputaţilor. Un proiect similar a fost depus de peste 30 de parlamentari ai PSD şi ai UNPR, la începutul lunii. Potrivit acestuia, defăimarea simbolurilor naţionale va putea fi pedepsită prin condamnarea la închisoare, pentru o perioadă cuprinsă între unu şi trei ani.
Citeste si:  Euronews: O Românie divizată politic preia președinția semestrială a UE
Potrivit analiştilor politici, cele două proiecte de lege vor stârni cele mai aprinse controverse tocmai în comunităţile din Ardeal, unde românii trăiesc alături de numeroşi membri ai comunităţiimaghiare. De-a lungul timpului, presa a relatat numeroase situaţii în care regulile statului de drept au fost încălcate de către membrii acestei comunităţi, totul spre nemulţumirea opiniei publice din toate colţurile ţării. Cel mai sonor şi recent eveniment de acest gen s-a petrecut în oraşul Sfântul Gheorghe, acolo unde primarul a refuzat să arboreze tricolorul pe clădirea Municipalităţii, cu ocazia împlinii a 71 de ani de când oraşul i-a revenit României, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Ministrul de Interne i-a cerut atunci prefectului de Covasna să verifice dacă legea a fost încălcată şi să dea sancţiunile necesare, dacă este cazul.
 
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. De ce poartă Nina colanţi?
  3. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  4. Top 15 idei de rochii pentru banchet
  5. Jojo, CRBL, Bianca Drăguşanu, Cosmin Seleși, Ruby, Iuliana Luciu și Anca Sigartău printre vedetele care vor participa la cel de-al doilea sezon Asia Express
  6. Home page
  7. Cele mai provocatoare ţinute de la VIVA! Party 2019. Vedetele s-au întrecut în ţinute fabuloase
  8. Anda Ruga beata crita in club