Program pentru PNL, pentru guvernare

Loading...

Prim-vicepreședintele PNL Sector 2, Viorel Cataramă, transmite conducerii partidului un set de 11 măsuri de dreapta, necesare economiei, printre acestea fiind și eliminarea privilegiilor ”aristocrației bugetare”. Cataramă crede că măsurile ar putea fi implementate mai degrabă de un partid nou, scrie Mediafax.

„Am trimis conducerii PNL un set de măsuri, alternative la guvernarea socialistă PSD/ALDE”, a declarat Viorel Cataramă, pentru MEDIAFAX.

Măsurile propuse de Cataramă sunt:

1. Anularea tuturor ajutoarelor sociale pentru persoanele apte de muncă.

2. Anularea tuturor pensiilor speciale.

3. Stabilirea pensiei minime în cuantum de 70% din salariul minim.

4. Eliminarea privilegiilor ”aristocratiei bugetare”: disponibilizarea a 25% dintre angajații din sectorul public și înghețarea creșterilor salariale în acest sector pentru următorii 2 ani.

5. Susținerea puternică a sectorului privat: încurajarea producției și a serviciilor autohtone, stimularea exporturilor (inclusiv printr-o politică de curs adecvată) și descurajarea importurilor.

6. Lege fără excepții: sarcina fiscală va fi așezată în funcție de mărimea venitului, nu în funcție de tipul acestuia și de forma de organizare a activității; cota unică stabilită la 10%, TVA bazat pe taxare inversă.

Citeste si:  ​Caru' cu vedete: ​Olivia Steer, luată peste picior pentru rețeta antigripă pe care a publicat-o pentru a evita vaccinul; Cum arăta Mihai Bendeac cu părul lung; Un actor iubit din „Tânăr şi neliniştit” a murit la 52 de ani

7. Salariul minim, stabilit prin negocieri între patronate și sindicate.

8. Stimularea dezvoltarii invățământului particular (îndeosebi a celui superior), concomitent cu acordarea de către stat a unor burse pentru copii proveniți din familii cu venituri modeste, pentru a urma cursurile acestor școli.

9. Stimularea dezvoltării sistemului de sănătate privat și reformarea, din temelii, a sistemului asigurărilor medicale de sănătate; într-o primă etapă, costul sănătătii va fi suportat în proporție de 70% de către stat (CNAS), restul de 30% de către sistemul privat de asiguraări de sănătate (similar ca la pensii, Pilonul 2).

10. Intensificarea eforturilor diplomatice pentru includerea României în Spatiul Schengen (am îndeplinit toate condițiile tehnice pentru aderare); se poate lua în considerare inclusiv utilizarea dreptului de veto, când drepturile fundamentale ale poporului român nu sunt respectate.

11. Promovarea oamenilor de afaceri în funcții publice.

Prim-vicepreședintele PNL Sector 2 este însă sceptic în ceea ce privește interesul conducerii liberale de a susține astfel de măsuri.

Citeste si:  Dan Voiculescu, mesaj cu tâlc pentru serviciile secrete și liderii politici: propune un plan în trei pași
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. BĂTAIE între vedete! Umilință TOTALĂ pentru BIANCA DRĂGUȘANU: A fost dată AFARĂ cu forța
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Anevoiosul Drum al Elefantului a început! 18 vedete în cursa Asia Express
  6. Caru cu vedete: Nicole Scherzinger, in stare de SOC! Hackerii i-au spart telefonul si au publicat un clip intim cu Hamilton; Cu totul la vedere! Kim Kardashian, într-un outfit extrem de sexy pe covorul roşu; Reacția lui Trăistariu, după ce Ester Peony a câștigat Eurovision România;
  7. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
  8. Globurile de Aur 2019: Tul, paiete îndrăznețe, rochii cu corset și cu fuste extrem de voluminoase au dominat pe covorul roșu