Politica

Program pentru PNL, pentru guvernare

Loading...

Prim-vicepreședintele PNL Sector 2, Viorel Cataramă, transmite conducerii partidului un set de 11 măsuri de dreapta, necesare economiei, printre acestea fiind și eliminarea privilegiilor ”aristocrației bugetare”. Cataramă crede că măsurile ar putea fi implementate mai degrabă de un partid nou, scrie Mediafax.

„Am trimis conducerii PNL un set de măsuri, alternative la guvernarea socialistă PSD/ALDE”, a declarat Viorel Cataramă, pentru MEDIAFAX.

Măsurile propuse de Cataramă sunt:

1. Anularea tuturor ajutoarelor sociale pentru persoanele apte de muncă.

2. Anularea tuturor pensiilor speciale.

3. Stabilirea pensiei minime în cuantum de 70% din salariul minim.

4. Eliminarea privilegiilor ”aristocratiei bugetare”: disponibilizarea a 25% dintre angajații din sectorul public și înghețarea creșterilor salariale în acest sector pentru următorii 2 ani.

5. Susținerea puternică a sectorului privat: încurajarea producției și a serviciilor autohtone, stimularea exporturilor (inclusiv printr-o politică de curs adecvată) și descurajarea importurilor.

6. Lege fără excepții: sarcina fiscală va fi așezată în funcție de mărimea venitului, nu în funcție de tipul acestuia și de forma de organizare a activității; cota unică stabilită la 10%, TVA bazat pe taxare inversă.

7. Salariul minim, stabilit prin negocieri între patronate și sindicate.

8. Stimularea dezvoltarii invățământului particular (îndeosebi a celui superior), concomitent cu acordarea de către stat a unor burse pentru copii proveniți din familii cu venituri modeste, pentru a urma cursurile acestor școli.

9. Stimularea dezvoltării sistemului de sănătate privat și reformarea, din temelii, a sistemului asigurărilor medicale de sănătate; într-o primă etapă, costul sănătătii va fi suportat în proporție de 70% de către stat (CNAS), restul de 30% de către sistemul privat de asiguraări de sănătate (similar ca la pensii, Pilonul 2).

10. Intensificarea eforturilor diplomatice pentru includerea României în Spatiul Schengen (am îndeplinit toate condițiile tehnice pentru aderare); se poate lua în considerare inclusiv utilizarea dreptului de veto, când drepturile fundamentale ale poporului român nu sunt respectate.

11. Promovarea oamenilor de afaceri în funcții publice.

Prim-vicepreședintele PNL Sector 2 este însă sceptic în ceea ce privește interesul conducerii liberale de a susține astfel de măsuri.

Join the LARGEST XXX Cam Site

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.