Primele audieri despre amestecul Fundației Open Dialog în politica internă a ţării şi finanţarea unor partide

Loading...

Comisia de anchetă a Parlamentului privind amestecul Fundației „Open Dialog” în politica internă a ţării şi finanţarea unor partide a organizat, astăzi, primele audieri. La şedinţa închisă au fost invitaţi reprezentanţi ai Serviciului de Informaţii şi Securitate, ai ministerului Afacerilor Interne, cei de la Comisiai Electorală Centrală, dar şi angajaţi ai Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor.

Potrivit comisiei de anchetă, în cadrul şedinţei au fost prezentate mai multe informaţii relevante, care, deocamdată, vor rămâne confidenţiale. De asemenea, s-a constatat că există nu doar una, dar mai multe ONG-uri din străinătate, activitatea cărora ar fi neconformă cu legislaţia țării noastre.

Totodată, informațiile obţinute relevă și posibila implicare a unor companii în acest caz. În special, membrii comisiei au dorit să înțeleagă în ce măsură informațiile apărute în mass-media privind legăturile acestor ONG-uri cu servicii secrete străine, persoane implicate în fraude bancare în țara noastră și politicieni moldoveni sunt susținute de informații oficiale. Răspunsurile primite urmează a fi analizate și prezentate în raportul final al Comisiei.

Citeste si:  Primarul Nicolae Robu și-a pus numele pe o fântână realizată acum 19 ani, pe vremea când nici nu visa la politică

„Ministerul de Interne a fost invitat, ca şi alte instituții de aplicare a legii la audieri la comisia de anchetă. Şedinţele s-au derulat în regim închis şi sub un regim secret. Îmi pare rău, dar nu vă pot da detalii despre conţinut discuţiilor”, a comunicat secretarul de stat al MAI, Dorin Purice.

Săptămâna viitoare, la audieri vor fi invitaţi reprezentanţii unor partide şi organizaţii, care ar putea avea legături cu fundaţia „Open Dialog”.

În aceasta vară, şefa ONG-ului, Ludmila Kozlovska, a fost expulzată din UE pentru legături cu serviciile speciale ruseşti.

Recent, la Varşovia, delegați din mai multe țări OSCE au acuzat fundația că face lobby pentru infractori periculoși, beneficiază de finanțări dubioase și livrează echipament militar în Donbass. Jurnaliştii de la Zeppelin au scris anterior că Fundația „Open Dialog” finanțată de controversatul oligarh Muhtar Abliazov a făcut lobby în Europa și pentru partidele conduse de Maia Sandu şi Andrei Năstase.

În această listă figurează și interlopul Veaceslav Platon.

Citeste si:  BIZIDAY: Ceea ce face clasa politică cu pensiile părinților noștri este deja de domeniul psihiatriei

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Mai este Simona Halep virgină?
  3. Home page
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  6. Multumesc Klaus Iohannis pentru cadoul de 19 miliarde de euro
  7. "Sânii mei sunt naturali.." Cristina, piti de Romania cu sâni imenşi.
  8. Cine sunt vedetele care participă în show-ul „Scena misterelor“, prezentat de Dan Negru şi Romică Ţociu FOTO