Primarul Nicolae Robu: Garda de Mediu a devenit instrument de represiune politică a PSD

Loading...

Primarul Nicolae Robu: Garda de Mediu a devenit instrument de represiune politică a PSD 1Primarul Nicolae Robu e mai puţin supărat că Garda de Mediu a amendat cu 50.000 de lei primăria pentru gunoaiele din oraş, dar e supărat că s-a făcut o nedreptate, întrucât Garda de Mediu “politizată de PSD” nu a sancţionat în niciun fel şi ADID, care are parte de obligaţii în curăţenia oraşului. Primarul a mai spus că faţă de ADID primăria a formulat în acest an 300 de solicitări de ridicare a gunoiului menajer.

Edilul e supărat şi pentru că amenda este aproape la maximum, deşi se putea da un avertisment şi nu exclude posibilitatea de a fi contestată în instanţă.

“Le-am spus celor de la Garda de Mediu de la început: Sper că vă e clar că atribuţiile privind salubritatea sunt acum împărţite. Primăria este responsabilă de curăţenia stradală, de ridicarea gunoaielor din coşurile de gunoi de pe străzi, pieţe, parcuri, din staţiile de transport auto, de măturat şi spălat străzile. Gunoiul menajer este în răspunderea ADID. Noi nu avem contract cu nimeni pentru gunoiul menajer. Cetăţenii şi persoanele juridice nu au cu primăria contract pentru asta. Ori, cei de la Garda de Mediu, când s-au prezentat la începutul acţiunii de control, mi-au arătat poze cu pubele cu gunoi lângă ele sau rampe clandestine de gunoaie menajere în diverse puncte şi le-am spus: Asta nu este în sarcina noastră. Eu sunt de acord cu dumneavoastră (Garda de Mediu, n.r.) anticipat, că avem şi noi o problemă şi nu sunt mulţumit de starea de curăţenie a oraşului, nici pe partea de care PMT răspunde. Am simţit din start că ei dau din colţ în colţ, dar i-am lăsat până la final, când i-am întrebat: Şi ADID? Nimic! Nici măcar avertisment! Doar pe PMT! Vi se pare corect? Ceea ce ştiu eu mai de mult despre Garda de Mediu, acum s-a confirmat. garda de Mediu este folosită ca instrument de represiune politică. Asta a devenit Garda de Mediu, aşa cum au devenit multe alte instituţii ale statului pe care PSD vrea să le acapareze şi să le folosească împotriva celor incomozi pentru PSD”, a explicat primarul Nicolae Robu în conferinţa de presă de vineri 8.12.2018.

Citeste si:  Paul Stănescu: În CEx s-a luat decizia execuţiei mele politice

Pentru lămuriri, edilul a citit din contractul cu obligaţiile ADID, pe partea de gunoi menajer: “Art.80, al 1. spune că ‘Operatorul va anunţa imediat autoritatea contractantă dacă în timpul prestării serviciilor, identifică deşeuri abandonate în locuri nepermise. (…).

După constatare, ADID poate solicita operatorul să colecteze şi să transporte aceste deşeuri în condiţiile prevăzute (…)’. Nu era normal ca Garda de Mediu să vadă dacă ADID a sesizat operatorul că sunt acele gunoaie pe străzi reprezintă gunoi menajer? Apoi, ADID fiind informat de operator, a cerut ca gunoiul să fie ridicat? Totul a fost ţintit pe Primărie”, a detaliat Nicolae Robu.

Primarul a recunoscut că şi primăria este nominalizată că poate solicita ridicarea gunoiului, dar primăria a trimis peste 300 de solicitări (la ADID, n.r.).

“Primăria a dat în 2018 peste 2.300 de amenzi celor care depun gunoi menajer în locuri nepermise. Au fost prinşi respectivii cu ajutorul sistemului nostru video. Vom împânzi oraşul cu camere video şi le vom veni de hac acestora. Nu mă derobez de răspundere, Horticultura se ocupă de serviciile de salubrizare. Acum avem problema frunzelor din copaci, după cosmetizări şi este în sarcina primăriei, nu arunc pisica la alţii. Se poate vedea că nu au mai rămas prea muţi saci cu frunze ramuri, dar mai sunt. Primăriei îi vine greu să se achite impecabil la scara întregului oraş, dar cred că se pot vedea progresele. Avem licitaţia în derulare pentru contractarea unui operator”, a mai spus Nicolae Robu.

Citeste si:  Victor Ponta avertizează: Este o politică sinucigașă care ne duce pe drumul dezastrului

La precedenta licitaţie nu a venit decât un operator care a cerut mai mult decât prevedea PMT în caietul de sarcini.

Acum s-au înscris doi operatori, iar organizarea licitaţiei publicate pe SEAP este pe terminate şi se va intra în normalitate.

“Normalitatea înseamnă ceea ce are primăria în sarcină, golirea coşurilor de gunoi (menţionate anterior, n.r.) măturat şi spălat străzi. Nu ceea ce are în sarcină ADID”, a încheiat Nicolae Robu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

comentarii

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Home page
  3. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  6. Oferte pentru români de muncă în abatoarele din Germania
  7. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…
  8. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator