Prima reacţie a lui Putin, după incidentul din Marea Azov: „Provocarea a fost orchestrată!”

Loading...

Getty

Vladimir Putin

Preşedintele Rus Vladimir Putin a dat vina pe „puterile străine” şi pe Ucraina pentru ciocnirea dintre navele ruseşti şi ucrainene, de duminică, din Strâmtoarea Kerch, relatează Russia Today (RT).

Potrivit preşedintelui rus, episodul este rezultatul eşecului puterilor străine de a ţine Kievul răspunzător pentru comportamentul său negativ.

„Autorităţile de la Kiev vând un sentiment anti-rus cu destul de mult succes în ziua de astăzi. Nu au nimic mai bun de făcut”, a precizat Vladimir Putin, în timpul unui forum de afaceri de la Moscova, mai relatează Russia Today.

„În ceea ce priveşte incidentul din Marea Neagră, aceasta este o provocare, bineînţeles. Provocarea a fost orchestrată de puterea în exerciţiu (n.r – de la Kiev) şi cred că şi de actualul preşedinte, înaintea alegerilor prezidenţiale din Ucraina, preconizate pentru luna martie a anului viitor. De aceea, a trebuit să facă ceva pentru a tensiona situaţia şi de a crea obstacole insurmontabile pentru contracandidaţii săi, în primul rând din partea opoziţiei”, a declarat Vladimir Putin, exprimându-se în marja forumului organizat sub egida băncii VTB „Rusia cheamă!”, conform Agerpres.

Prima reacţie a lui Putin, după incidentul din Marea Azov: „Provocarea a fost orchestrată!” 1

Getty

Foto: Navele ucrainene Nikopol, Berdyansk și Yany Kapu

„Dacă cer copii la micul-dejun, probabil că ar fi serviţi cu copii. Ar spune (puterile Occidentale – n.r.): ‘De ce nu, sunt înfometaţi, ce putem face în legătură cu asta?’ Asta e o politică atât de lipsită de viziune şi nu poate avea un rezultat bun. Face conducerea ucraineană delăsătoare, nu le dă nicio motivaţie să facă munca politică normală în propria lor ţară sau să urmărească o politică economică normală”, a adăugat preşedintele rus referitor la atitudinea puterilor Occidentale cu privire la Ucraina.

Citeste si:  Candidați prezidențiale 2019. Chirieac: Nu ştiu dacă România va rezista acestui asalt fără pierderi majore

El a mai precizat că episodul din Strâmtoarea Kerch reprezintă şi un „joc murdar” al preşedintelui ucrainean Petro Poroshenko, menit să-i înăbuşe opoziţia politică cu câteva luni înainte de alegerile prezidenţiale.

Prima reacţie a lui Putin, după incidentul din Marea Azov: „Provocarea a fost orchestrată!” 2

Getty

„A trebuit să facă ceva ca să tensioneze situaţia”, a adăugat Vladimir Putin, citat de BBC, în legătură cu instituirea legii marţiale pe o perioadă de 30 de zile în regiunile de frontieră.

Totodată, şefului statului rus a susținut că gărzile de coastă ruse şi-au îndeplinit duminică „datoria lor militară” reţinând cele trei nave militare ucrainene în largul Crimeii.

„Ele şi-au îndeplinit datoria militară la perfecţie, cu precizie. Ce s-a întâmplat de fapt? Ei (ucrainenii) nu au răspuns la cererile gărzilor noastre de coastă. Ei au intrat în apele noastre teritoriale. Şi cum ar fi trebuit să reacţioneze grănicerii? Navele militare intraseră în apele teritoriale ale Federaţiei Ruse şi nu răspundeau la somaţie şi nu era clar ce avea de gând să facă. Dacă ar fi acţionat diferit, ar fi ajuns la tribunal. Dar şi-au îndeplinit datoria militară, practic, şi-au îndeplinit funcţiile legitime pentru protejarea integrităţii teritoriale a Federaţiei Ruse”, a spus el, în cursul forumului economic desfăşurat la Moscova, explicând această acţiune militară, soldată cu rănirea a trei marinari ucraineni, prin faptul că navele ucrainene nu au răspuns la somaţia gărzilor de coastă ruse.

Citeste si:  Rovinariul riscă pierderea a milioane de euro din ambiție politică - Impact In Gorj

El a amintit că în septembrie nave de război ucrainene au trecut „liniştite” prin strâmtoarea Kerci, care face posibil accesul din Marea Neagră în Marea Azov.

Preşedintele rus a mai spus că  „spuma” actuală a politicii de la Kiev se va retrage, iar poporul ucrainean va face o evaluare cândva cu privire la actuala conducere, la fel ca poporul georgian care a evaluat activitatea lui (Mihail) Saakaşvili’ (fost preşedinte georgian).

Vladimir Putin şi-a exprimat convingerea că, în pofida tuturor dificultăţilor în relaţiile dintre cele două ţări, popoarele rus şi ucrainean vor fi mereu apropiate unul de celălalt.

Comentariile lui Vladimir Putin au venit la trei zile de la atacarea și capturarea a trei nave ucrainene de către mai multe vase aparţinând FSB-ului – serviciul de informaţii rusesc responsabil cu securitatea internă.

Prima reacţie a lui Putin, după incidentul din Marea Azov: „Provocarea a fost orchestrată!” 3

Getty

Foto: Vladimir Putin în timpul forumului de afaceri de la Moscova de miercuri în cadrul căruia a făcut declarațiile

Ulterior, militarii ucraineni capturaţi au apărut în faţa unui tribunal din Crimeea, care i-a condamnat la 60 de zile de arest pentru „încălcarea frontierei de stat a Rusiei”.

Citeste si:  Partidul Politic “ȘOR”: la Concertul din Italia au venit circa 300 de moldoveni din diaspora

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Rusia Ucraina Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
Vladimir Putin Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
Vladimir Putin Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
Rusia Ucraina Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Russia Today, BBC, Agerpres BBC NEWS Russia Today

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. BĂTAIE între vedete! Umilință TOTALĂ pentru BIANCA DRĂGUȘANU: A fost dată AFARĂ cu forța
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Anevoiosul Drum al Elefantului a început! 18 vedete în cursa Asia Express
  6. Caru cu vedete: Nicole Scherzinger, in stare de SOC! Hackerii i-au spart telefonul si au publicat un clip intim cu Hamilton; Cu totul la vedere! Kim Kardashian, într-un outfit extrem de sexy pe covorul roşu; Reacția lui Trăistariu, după ce Ester Peony a câștigat Eurovision România;
  7. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
  8. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna