Preşedintele Taiwanului acuză China că profită de democraţia ţării ei pentru a se amesteca în politica ei şi în societate

Loading...

Preşedintele Taiwanului, Tsai Ing-wen, a acuzat marţi China că profită de democraţia ţării ei pentru a se amesteca în politica ei şi în societate, relatează dpa, potrivit Agerpres.
Astfel de ingerinţe din partea Beijingului sunt „una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă insula”, a declarat Tsai în discursul ei de Anul Nou. 

Alegerile locale din noiembrie, în care formaţiunea ei Partidul democratic progresist (DPP) a fost învins detaşat, arată cum au evaluat taiwanezii prestaţia partidului ei, a spus Tsai. 

„Totuşi, asta nu înseamnă că poporul taiwanez intenţionează să renunţe la suveranitatea noastră ori să facă concesii privind autonomia”, a adăugat ea. 

Tsai Ing-wen a demisionat din funcţia de preşedinte al formaţiunii DPP după ce aceasta a câştigat numai şase din 22 de alegeri locale, în timp ce Partidul naţionalist chinez (KMT), prietenos cu Beijingul, a câştigat scrutinele din 15 oraşe şi districte. 

„În Taiwan, oamenii au fost serios deranjaţi de ştirile şi dezinformarea provenite din China, care au devenit copleşitoare”, a spus Tsai, precizând că guvernul va veni în curând cu strategii pentru a le contracara.

Citeste si:  Leul s-a depreciat din cauza politicii economice de pe plan intern şi a provocărilor din sfera echilibrelor macroeconomice - Rădulescu, BT

Citește și: Ce va face Netanyahu dacă va fi pus sub acuzare

De asemenea, ea i-a criticat pe primarii aleşi pentru că au stabilit schimburi economice cu oraşe chineze. Acest lucru ar fi trebuit făcut „corespunzător, nu compulsiv”, a spus ea. 

Aceste schimburi presupun ca autorităţile din Taiwan să accepte aşa-numitul Consens din 1992, care recunoaşte principiul unei singure China. 

Preşedinta taiwaneză a reiterat că Beijingul ar trebui să respecte angajamentul taiwanezilor pentru democraţie şi să restabilească comunicarea cu Taipeiul. China a tăiat orice comunicare oficială cu Taipeiul în iunie 2016, la o lună după ce Tsai a fost aleasă preşedintă. 

Taiwan are propriul guvern din 1949, când naţionaliştii chinezi au fugit aici după ce au pierdut războiul civil cu comuniştii. Beijingul consideră însă această democraţie care se guvernează singură parte a teritoriului său.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. Home page
  4. Se castiga bani pe YouTube ?
  5. Anda Ruga beata crita in club
  6. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator
  7. De ce poartă Nina colanţi?
  8. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis