Politica

Premieră în politica din Israel

Loading...

Premieră în politica din Israel 1

Israelul, stat predominant evreu, a numit primul său ambasador arab creştin, a anunţat vineri Ministerul de Externe israelian, informează dpa.

George Deek va reprezenta Israelul în Azerbaidjan din vara anului 2019, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe. Deek şi-a terminat pregătirea diplomatică şi a lucrat anterior ca ambasador adjunct în Nigeria şi Norvegia, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Deek, în vârstă de 34 de ani, s-a născut într-o familie arabă creştină din Tel Aviv. El a studiat dreptul internaţional la Universitatea Georgetown din Washington şi a început să lucreze ca avocat în Israel în 2007.

În prezent, el este consilier al directorului general al Ministerului de Externe la Ierusalim. Potrivit comunicatului ministerului, Deek vorbeşte fluent limbile ebraică, arabă şi engleză şi de asemenea vorbeşte şi limba franceză.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ministerului, numirea lui Deek este un simbol pentru „integrarea israelienilor din diferite medii în reprezentarea Israelului”. El a mai spus că Deek este singurul creştin ce lucrează pentru Ministerul de Externe.

Azerbaidjanul este situat la Marea Caspică şi se învecinează cu Rusia la nord şi Iranul la sud. Israelul şi Iranul se consideră reciproc duşmani de moarte.

 

Sursa

Join the LARGEST XXX Cam Site

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.