Premieră în Parlamentul Québecului: Centenarul României menționat într-o declarație politică

Loading...

Faimosul scriitor, eseist, artist și romancier Milan Kundera avea obiceiul să spună că doar în arhivele poliției se găseste imortalitatea noastră. Parafrazându-l, am putea spune, la rândul nostru, că perenitatea României în arhivele Parlamentului Québec-ului e asigurată, de-acum, grație unei declarații rostite de deputată de Fabre, doamnă Monique Sauvé, în ultima zi a primei sesiuni parlamentare din actuală legislatură.

monique sauve declaratie 1 decembrie

„În acest an, pentru români, Sărbătoarea de la 1 decembrie are o semnificație aparte pentru că se celebrează Centenarul României, un moment încărcat de puternice și percutante simboluri istorice pentru întreaga natiune” a spus deputata Monique Sauvé, care a ținut ulterior, să mulțumească comunității române din Québec în general și din circumscripția Fabre în mod special, pentru „imensa contributie adusă societății”.

Mai mulți membri ai comunității au fost invitați să asiste din tribuna parlamentară la intervenția în plen a d-nei Sauvé, printre care Otilia și Tinel Timu (foto în dreaptă), Iolanda Roman și Rareș Burlacu (foto în stânga), inițiatorul acestui demers politic.

Citeste si:  Cine sunt vedetele care participă în show-ul „Scena misterelor“, prezentat de Dan Negru şi Romică Ţociu FOTO

Oaspetele de seama al președintelui Parlamentului, cu această ocazie, a fost d-na Ioana Costache, consulul general al României la Montréal (foto centru, alături de consulul onorific al României la Québec, Sorin Pescăruș), care a fost întâmpinată cu un salut oficial adresat de liderul de laAsemblée Nationale in debutul ședinței de lucru.

Președinția Consiliului Uniunii Europene deținute de România din ianuarie 2019 oferă, ulterior, prilejul unor discuții oficiale între Consulul României și Președintele Parlamentului Québec-ului.

La întâlnirea propusă de oficialul din Québec vor fi abordate subiecte ce vizează atât relația bilaterală cât și promovarea leadership-ului european pe care România îl exersează de-a lungul primelor 6 luni ale anului 2019.

 

 

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. De ce poartă Nina colanţi?
  3. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  4. Top 15 idei de rochii pentru banchet
  5. Jojo, CRBL, Bianca Drăguşanu, Cosmin Seleși, Ruby, Iuliana Luciu și Anca Sigartău printre vedetele care vor participa la cel de-al doilea sezon Asia Express
  6. Home page
  7. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…
  8. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator