Preluarea președinției Consiliului UE. Cristian Bușoi, semnal de alarmă: PSD va continua să facă rău! – PSnews

Loading...

Au mai rămas doar câteva zile până ce România va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene (UE). Cu acest prilej au existat dezbateri intense dacă România este pregătită pentru o astfel de provocare.

În acest context, redacția PSNews.ro a luat legătura cu europarlamentarul PNL, Cristian Bușoi. Concret, întrebat dacă este pregătită România pentru preluarea președinției Consiliului UE, eurodeputatul a evidențiat că oficialii români din instituțiile europene vor face tot posibilul pentru a demonstra că țara noastră este pregătită pentru un astfel de test, impedimentul venind din partea Guvernului PSD care va continua să aducă prejudicii țării noastre pe plan politic, dar cu toate acestea președintele Iohannis reușește să echilibreze acest fapt întrucât are o imagine bună la nivel european.

„Am obligația să sprijin cauza României pe care o reprezint în PE, deși nu cred deloc în acest Guvern. Deci voi spune că noi, toți cei care suntem implicați în politica și instituțiile europene vom sprijini cauza României și din acest punct de vedere, putem spune că suntem pregătiți. Nu am cum să găsesc lucruri pozitive la acțiunea Guvernului PSD în ceea ce privește relația România-UE pentru că, din punctul meu de vedere, PSD a făcut și va continua să facă rău, nu bine, în ceea ce privește raportarea la UE, intensificând propaganda eurosceptică. Președintele Iohannis are o imagine foarte bună la nivel european și știu că va face tot posibilul pentru a arăta ca România este pregătită”, a precizat vicepreședintele PNL.

Citeste si:  Ionel Brătianu, premierul Unirii:

Totodată, chestionat care este atmosfera în Parlamentul European înainte de preluarea acestei președinții de către România, Cristian Bușoi a atras atenția că dacă țara noastră își duce mandatul corect nu va fi atrasă atenția componentei politice de la nivel european.

Președinția Consiliului UE implică gestionarea unor probleme complicate, este o chestiune administrativă, care dacă se desfășoară corect, nu atrage atenția, politic, Parlamentului European. Așa că, în PE, fiecare își vede de treabă. De exemplu, deși știu că nu este pe agenda publică din România, noul cadru financiar multianual dă importanță mai mare politicilor de sănătate care vor fi finanțate prin fonduri specifice, dar și prin alte instrumente financiare. Ce înseamnă asta, concret: că deși sistemele de sănătate din diverse țări europene sunt destul de diferite în ultimii ani, UE a dezvoltat câteva inițiative în domeniul sănătății, cele mai importante fiind Programul de sănătate al UE și Capitolul de sănătate din programul de cercetare al UE. În PE am propus să urcăm până 473 de milioane de euro finanțarea pentru programe de prevenire a unor boli”, a conchis Cristian Bușoi în exclusivitate pentru PSNews.ro.

Citeste si:  Victor Ponta: Delta devine un fel de lac Belina - Politica - Ziarul BURSA
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  4. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  5. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  6. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  7. Oferte pentru români de muncă în abatoarele din Germania
  8. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…