Politica

Poziția României privind pachetul legislativ post-2020, prezentată în Croația

Loading...

„România susține ferm ca politica de coeziune să rămână principala politică investițională a Uniunii Europene, o politică focusată pe oameni și nevoile lor. Coeziunea socială și dezvoltarea regiunilor depind de felul în care vom apăra împreună această politică, ce a generat rezultate concrete pe întreg teritoriul Uniunii Europene”.

Poziția României a fost prezentată, astăzi, în cadrul evenimentului de la Sibenik de dna. Mihaela Toader, secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene.

Progrese semnificative în domeniu

Reprezentantul MFE a adăugat că România a făcut progrese semnificative în domeniu, în ultimele 18 luni, recuperând întârzierile și aducând rata absorbției la 20%, lângă media europeană. A precizat că, în prezent, preocuparea Ministerului Fondurilor Europene este intensificarea sprijinului acordat beneficiarilor în implementarea proiectelor și mai buna comunicare cu aceștia.

Evenimentul din Croația a reunit înalți oficiali ai Statelor Membre, reprezentanți ai Parlamentului European, miniștri din guvernul croat, reprezentanți ai autorităților locale din țara gazda, precum și consultanți și beneficiari de proiecte finanțate din fonduri europene.

Un principiu de bază

Dezbaterea a oferit prilejul unor luări de poziție privind propunerea de pachet legislativ ce va guverna politica de coeziune post-2020.

Țara gazdă a subliniat relevanța politicii de coeziune în dezvoltarea echitabilă a regiunilor, arătând că solidaritatea reprezintă, în context, un principiu de bază.

La rândul lor, delegațiile prezente au conturat o analiză a pachetului legislativ, insistând asupra unor apecte sensibile, precum alocarea naţională, refinanțarea, cofinanțarea sau regula de dezangajare automată a fondurilor nerambursabile.

Join the LARGEST XXX Cam Site

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.