Posibil tsunami in politica americana. S-ar pregati limitarea anchetei procurorului special privind imixtiunile electorale ruse. Reacția lui Donald Trump

Loading...

Președintele american Donald Trump a declarat pentru Fox News că nu va interveni dacă Matthew Whitaker, procurorul general interimar al SUA, va decide să limiteze ancheta coordonată de procurorul special Robert Mueller privind imixtiunile electorale ruse, relateaza mediafax.

Vezi și: Gabriela Firea i se adresează direct lui Liviu Dragnea: NU mă poți bloca! Nu mă dau bătută! Eu mă lupt ca să salvăm partidul (INTERVIU)

Whitaker a preluat sarcinile de supervizare a anchetei Mueller după ce președintele Trump l-a numit procuror general interimar al SUA în locul lui Jeff Sessions. Whitaker, pe care democrații l-au calificat drept „lacheul politic” al lui Trump, a criticat în trecut ancheta Mueller și a sugerat că ar putea limita investigația prin reducerea bugetului alocat acestei acțiuni.

Trump a declarat într-un interviu pentru Fox News că nu cunoaște afirmațiile anterioare ale lui Whitaker despre ancheta Mueller și a afirmat că „nu se va implica” dacă procurorul general interimar al SUA va limita investigația.

Citeste si:  Implicarea Bisericii în politică poate distruge credința. Ajunge religia ortodoxă din România în situația budismului chinezesc?

Citește și: SONDAJ CURS – Probleme mari pentru președintele Klaus Iohannis în București. Tăriceanu defilează sub asaltul procurilor DNA

„Va fi decizia lui”, a declarat Trump, adăugând: „Cred că este foarte perspicace din punct de vedere politic. (…) Va face ceea ce este drept”.

Trump a negat din nou că ar fi existat o complicitate între apropiați ai săi și Rusia. „Nu a fost nicio complicitate, s-a întâmplat să aibă dreptate”, a declarat Trump, făcând referire la o afirmație din trecut a lui Whitaker.

Mai mulți politicieni americani și-au exprimat temerea că Whitaker ar putea submina ancheta privind imixtiunile ruse, existând inclusiv posibilitatea ca acesta să-l demită pe Mueller.

În urmă cu o săptămână, Donald Trump l-a criticat pe procurorul special Robert Mueller, denunţând faptul că numirea acestuia în funcţie nu a fost aprobată de Senatul SUA. În contextul în care analişti americani au contestat procedura demiterii procurorului general, Jeff Sessions, şi modul în care a fost numit succesorul acestuia, Matt Whitaker, Donald Trump a evidenţiat că nici procurorul „controversat” Robert Mueller nu a fost numit de Senatul SUA. „Oamenii au o mare nemulţumire acum, dar vedeţi cazul lui Mueller, care nu a fost confirmat în funcţie de Senat. Iar el elaborează un raport de anchetă. Nu a fost confirmat în funcţie de Senat. Whitaker a fost confirmat de Senat. Acum nu are nevoie de asta, dar a fost numit de Senat când era procuror în statul Iowa. Dar Mueller nu a fost confirmat de Senat. De ce nu l-a confirmat Senatul în funcţie? Ar fi trebuit să fie confirmat de Senat. Nu, din cauza tuturor controverselor, nu au vrut să îl aducă în Senat, deoarece este foarte controversat. Din cauza acestor controverse, nu au vrut să îl aducă în Senat”, a declarat Donald Trump.

Citeste si:  Alegeri 2019 // Ce nume grele ale politicii moldovenești nu se mai regăsesc pe listele partidelor

Procurorul special Robert Mueller coordonează investigaţia privind ingerinţele ruse în scrutinul prezidenţial din 2016 şi presupusele contacte ale echipei de campanie a lui Donald Trump cu Rusia.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. ”Mihai Constantinescu a murit!” Știrea care a pus pe jar o lume întreagă
  5. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  6. Top 15 idei de rochii pentru banchet
  7. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator
  8. Referendumul a băgat zâzanie între vedete! Ionuț Cristache, atac la adresa Oanei Pellea: