Portretul lui Darius Vâlcov, premierul din umbră al României: lansat de Băsescu, a ajuns vocea lui Dragnea. În ce scandaluri de răsunet a fost implicat

Loading...

În 2004, Darius Vâlcov avea 27 de ani şi era un tânăr membru al PD, partidul condus de Traian Băsescu, pe atunci primar al Capitalei. Susţinut de Băsescu, Darius Vâlcov a câştigat alegerile pentru Primăria Slatina. În 2008, a obţinut un nou mandat de primar, mizând în campanile pe relaţia foarte apropiată pe care o are cu Traian Băsescu, aflat atunci la apogeul carierei sale politice.

Patru ani mai târziu, Guvernul Boc este răsturnat prin moţiune de cenzură, iar Darius Vâlcov trece de partea Puterii: demisionează din PDL şi se înscrie în PSD. La alegerile parlamentare din 2012, Vâlcov candidează pentru Senat pe listele USL şi ajunge în Parlament.

Cariera sa e în plină ascensiune. În 2014, premierul Victort Ponta îl propune pe Vâlcov ministru delegat pentru Buget, iar preşedintele Traian Băsescu acceptă. „E o propunere pe care Victor Ponta si-o asumă. N-aş putea spune că, dacă Vâlcov a trecut la PSD n-a confirmat politic. A fost un primar ales şi reales“, spunea Băsescu la acea vreme. Ulterior, Vâlcov este numit ministru de Finanţe.

În 2015 începe decăderea. Procurorii DNA îl trimit  în judecată pentru trafic de influenţă şi luare de mită, fapte pe care le-ar fi comise ca primar şi ca senator. I-au fost sechestrate bunuri si conturi. Este acuzat că ar fi primit mită, în mai multe rânduri, sume importante, în pungi de plastic. Speriaţi de gândul că ar putea fi interceptaţi, unii dintre suspecţi s-au întâlnit cu Darius Vâlcov în cimitire.

În primă instanţă, Vâlcov a fost condamnat la 8 ani de închisoare, însă până la sentinţa finală se mai pot schimba multe. „Adevărul“ a scris în urmă cu câteva zile că Liviu Dragnea pregăteşte ordonanţa de urgenţă privind amnistia şi graţierea. Mai rămâne ca liderul să stabilească limita pedepselor. Iniţial, urmau să fie graţiate pedepsele mai mici de cinci ani, chiar şi pentru fapte de corupţie, însă Dragnea ar vrea să ridice limita la 8 ani, ca să scape şi Darius Vâlcov.

Citeste si:  Antena 1 la 25 de ani. Mesajele vedetelor cu ocazia zilei de naștere a Antenei 1 Mirela Vaida: „Cred că aveam o relație, dar nu eram măritată”

Sfetnicul lui Dragnea

Portretul lui Darius
Vâlcov, premierul din umbră al României: lansat de Băsescu, a ajuns vocea lui
Dragnea. În ce scandaluri de răsunet a fost implicat 1

Cum au ajuns Dragnea şi Vâlcov atât de apropiaţi? Surse politice au explicat pentru „Adevărul“ că fostul primar al Slatinei a gândit sistemul de creştere a salariilor şi a pensiilor din programul de guvernare al PSD. Din acel moment, Dragnea a început să aibă încredere orbeşte în Vâlcov, susţin sursele citate.

În ianuarie 2017, Darius Vâlcov a fost numit consilier al premierului Viorica Dăncilă, cu scopul de a supraveghea întreaga guvernare. Liderul Pro România, Victor Ponta, a dezvăluit, la Adevărul Live, că Darius Vâlcov, consilierul Vioricăi Dăncilă, i-a propus şi lui, pe vremea când era prim-ministru, să tranfere banii de la Pilonul II de pensii (administrat privat) la Pilonul I (administrat de stat). Ponta spune că Darius Vâlcov decide toate măsurile fiscale ale guvernului. Practic, Vâlcov este premierul din umbră al României, în tandem cu Liviu Dragnea.

Din această postură, Vâlcov îi atacă pe rivalii lui Dragnea, în frunte cu Corina Creţu, pe care liderul PSD o percepe ca pe o ameninţare la adresa puterii sale în partid. Duminică seara, la Antena 3, Vâlcov  a lansat acuzaţii în cascadă: Dacian Cioloş este omul miliardarului George Soroş, comisarul european Corina Creţu minte prin omisiune, România nu are autostrăzi din cauza altor ţări care ar avea un asemenea interes. Vâlcov nu a adus nicio dovadă care să probeze acuzaţiile.

Citeste si:  A fost stabilită data la care va avea loc şedinţa Comitetului Executiv al PSD

Tot Darius Vâlcov a publicat pe pagina de Facebook fişa medicală a unui protestatar, care conţinea evaluarea psihiatrică a acestuia şi datele personale. „Ce avem noi aici? Sandilău cu acte-n regulă”, a scris Vâlcov, care spunea că cetăţeanul Sandu Matei e lider al Mişcării Rezist. Legea interzice atât divulgarea informaţiilor medicale fără acordul pacientului, cât şi divulgarea datelor personale.

„La botez am obţinut 200.000 de euro“
Darius Vâlcov s-a căsătorit, la mijlocul anilor 2000, cu Lavinia Şandru. Mariajul n-a durat mult. Fosta sa soţie a dat ulterior explicaţii, în faţa judecătorilor, despre banii familiei, ca urmare a acuzaţiilor de corupţie.

„Cu prilejul nunţii cu Darius Vâlcov am organizat trei evenimente: la Slatina, la Neptun şi la Târgu Mureş. Botezul l-am organizat la Bucureşti. La Slatina ştiu că au fost peste 400 de invitaţi, 200 la Târgu Mureş şi în jur de 250 la Neptun. La botezul din Bucureşti au participat cam 300 de invitaţi. Am primit sprijin financiar din partea părinţilor lui Darius, care au plătit nunta de la Slatina. La Târgu Mureş au plătit părinţii mei, iar la Neptun a fost un cadou din partea naşului nostru. Cheltuielile de la botez le-am susţinut noi”, a relatat Lavinia Şandru.

Ea a fost întrebată ce sume de bani au fost obţinute în urma acestor evenimente şi ce s-a întâmplat cu acei bani.

Citeste si:  Accidentări pe bandă rulantă printre vedetele din ASIA EXPRESS 2019

„Au fost sume mari. Media a fost de 200.000 de euro pe eveniment. Cea mai mare sumă obţinută a fost la Neptun, cam 300.000 de euro. La botez am obţinut 200.000 de euro. Am avut o discuţie cu Darius şi el mi-a spus că ar fi bine să investim în ceva. Discuţiile pe care le aveam erau despre faptul ca banii investiţi să nu se devalorizeze. (…) La acea vreme eram parlamentar. (…) Am avut o discuţie cu el ce să menţionez în declaraţia de avere. O mică parte din bani chiar apare în declaraţia mea de avere, respectiv sumele obţinute în timpul mandatului şi cadourile. Sunt bani puşi pe carduri. Cam 200.000 euro. La evenimentele respective am primit şi tablouri. Dar nu sute, în jur de 8 — 10 tablouri la evenimentul de la Slatina. Am primit şi la Neptun. Nu ştiu ce valoarea aveau. Erau tablouri frumoase cu flori. Le-am pus pe pereţi. Nu ştiu ce sa întâmplat cu ele după ce am divorţat. (…) În jurul meu lumea cumpăra câte un tablou. Dar acum am ajuns să ne temem să mai cumpărăm. Arta a devenit ingrată. Şi Darius a mai cumpărat, eu ştiu de trei tablouri. Şi sora lui mi-a arătat două tablouri. (…) Socrul meu a spus că vrea să lase ceva nepoţilor şi a zis că va cumpăra câte un lingou celor trei nepoţi”, a răspuns Şandru.

 

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. De ce poartă Nina colanţi?
  3. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  4. Top 15 idei de rochii pentru banchet
  5. Jojo, CRBL, Bianca Drăguşanu, Cosmin Seleși, Ruby, Iuliana Luciu și Anca Sigartău printre vedetele care vor participa la cel de-al doilea sezon Asia Express
  6. Home page
  7. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…
  8. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator