Politicieni mândri că sunt români, dar care nu scriu corect româneşte. Dăncilă şi Ponta nu ştiu să pună virgula în urări pentru România

Loading...

Nicolae Bănicioiu, unul dintre liderii formaţiunii Pro România, a distribuit, pe pagina sa de Facebook, un filmuleţ dedicat Zilei Naţionale de 1 Decembrie, cu titlul „Suntem cu toţii PRO România!”. Spre deosebire de video-ul lansat oficial de Guvern, imaginile actualului partid al lui Victor Ponta ţin să evidenţieze şi câteva dintre problemele cu care se confruntă românii. 

„De multe ai simţit că aici nu se mai poate şi că poate ar fi mai bine să laşi totul în urmă” – este textul cu care Pro România începe filmuleţul aniversar. „Dar de fiecare dată când eşti plecat, simţi că aici îţi e locul. Şi că până la urmă nicăieri nu e ca acasă”, este doar o parte din mesajul cu care Pro România continuă filmuleţul. 

Cu toate acestea, finalul clipului este marcat de aceeaşi greşeală de punctuaţie ca filmuleţul lansat oficial de Guvernul României, urările „La mulţi ani România!” (sic!) şi „La mulţi ani Români!” (sic!) neavând virgula care desparte subsantivul în vocativ de restul propoziţiei. Forma corectă este „La mulţi ani, România!” şi „La mulţi ani, Români!”. 

Citeste si:  VALIZA Tel Drum, reacţii pe scena politică: „Dacă ea există, atunci trebuie să ajungă la DNA”/ „Cred că este o încercare a unor indivizi asociaţi cu securitatea”/ „Nu vreau să cad în plasa manipulării”

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. BĂTAIE între vedete! Umilință TOTALĂ pentru BIANCA DRĂGUȘANU: A fost dată AFARĂ cu forța
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Planurile de acasă nu se potrivesc cu realitatea din sezonul 2 „Asia Express”, cel mai dur reality show de aventură!
  6. Asia Express 2019 începe azi! Câți bani ia câștigătorul competiției - Stiri Mondene
  7. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  8. E cea mai proasta perioada a muzicii romanesti de pana acum, si nu vad nicio luminita la capatul tunelului !