PNL Marea Britanie s-a facut de rusine in stil mare

Românii din Londra nu s-au înghesuit să participe la protestul PNL pentru sprijinirea moțiunii de cenzură legată de votul prin corespondență. În jur de 10 persoane au fost, duminică, 7 iunie, la mitingul organizat de PNL Marea Britanie în fața ICR Londra, pentru susținerea moțiunii de cenzură a liberalilor împotriva Guvernului Victor Ponta. Printre protestatari au fost și co-președinții PNL Marea Britanie, Iolanda Costide și Costel Cam. Celor câțiva susținători ai moțiunii de cenzură li s-au alăturat și câțiva dintre românii care luaseră parte la mitingul împotriva tăierilor de pădure din România, în fața Ambasadei Austriei. Este firesc să ne întrebăm, având în vedere numărul redus al participanților, ce credibilitate are PNL printre românii din Marea Britanie? Fiind un protest organizat de un partid politic, ar fi fost normal să participe cel puțin membrii acelui partid, adică PNL. În cazul acesta, există două situații: ori liberalii din Londra au o problemă cu acțiunile conducerii partidului, ori PNL Marea Britanie este format din exact 10 oameni. Mitingul liberalilor s-a desfășurat între orele 13.00 și 17.00, în fața ICR Londra, 1 Belgrave Square. Cu două zile înainte de protest, Iolanda Costide, co-președintele PNL Marea Britanie a lansat și o competiție pe Facebook, pentru cea mai bună lozincă la manifestația de la Londra. Premiul întâi a fost o sticlă de șampanie, premiul al doilea o cutie de ciocolată, iar premiul al treilea – simpatia și aprecierea CEx PNL Marea Britanie. Moțiunea PNL a fost depusă vineri, 5 iunie, iar în document se cere înlăturarea Guvernului Ponta pe motiv că PSD tergiversează trecerea legii votului prin corespondență, ce ar fi în beneficiul românilor de peste graniță.
Citeste si:  Mesaj pentru primarul Mihai Chirica: PNL Iaşi nu este Cosa Nostra
Iată ce ne-a declarat Iolanda Costide, co-președinte PNL, înaintea protestului din Londra: Cum sprijiniți moțiunea, care se depune în Parlamentul României, printr-o demonstrație la Londra? Iolanda Costide, co-președinte PNL Marea Britanie: «Guvernul și majoritatea PSD a tergiversat discuția în Parlament a votului prin corespondență – extrem de important pentru Diaspora. Trebuie neapărat să fie discutată și adoptată o astfel de lege înainte de vacanța de vară parlamentară. Mesajul unei manifestații de sprijin pentru moțiunea de cenzură este: ‘suntem cu ochii pe voi’! Presiunea este mai mult pentru discuția și adoptarea unei legi care să includă votul prin corespondență, cu regulamente practice / pragmatice care vor ușura acest vot. Presiunea s-a dovedit că funcționează – Guvernul Ponta a scos un proiect de lege ‘din sertar’ acum două zile, sub amenințarea moțiunii de cenzură.» Credeți că dacă va pica Guvernul Ponta, un nou guvern liberal are timp să treacă legea votului prin corespondență prin două camere, înainte de vacanță? «Legea trebuie adoptată un an înainte de scrutinul național – dar sunt sigură că sunt alții care știu mai bine regulile. De aceea nu trebuie să așteptăm nici măcar până în octombrie, noiembrie. Deci miza nu este căderea Guvernului Ponta, ci adoptarea unei legi care să permită romanilor din Diaspora să voteze în viitoarele alegeri parlamentare. Înțeleg de la cei ce știu mai bine decât mine că da, este timp.»
Citeste si:  BOMBĂ politică la sfârșit de an. Președintele Iohannis este în „GREVĂ PREZIDENȚIALĂ”
Cu cine va face PNL guvern? Cu UDMR? Cu partidul lui Geoană? «S-ar putea să se lărgească cercul de candidați – în afară membrilor de partid. Deci, de aceea nici nu vreau să speculez.» Nu este vorba despre componența guvernului, neapărat, ci despre o majoritate în Parlament. «Părerea mea este că avem nevoie de alegeri parlamentare pentru a crea o nouă majoritate în Parlament.Nu negocieri pe după perdea…»    

Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

Trackbacks/Pingbacks

 1. Noapte bună PNL! | MINUTUL UNU - Ziar online - octombrie 13, 2016

  […] Punctăm faptul că, printre „factorii de decizie” de la prezidiu se numără și Cosmin Rusu (posibil președinte PNL Marea Britanie) dar și infama Iolanda Costide (posibil președinte PNL Londra) care și-a atins apogeul carierei politice prin mitingul de exact 10 persoane din fața ICR Londra, organizat cu ocazia unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului Ponta, ocazie cu care doamna Costide a organizat un concurs de creație online unde cea mai bună lozincă urma să fie premiată cu o sticlă de șampanie(!!!) […]

Leave a Reply

 1. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
 2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
 3. Home page
 4. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
 5. De ce poartă Nina colanţi?
 6. Anda Ruga beata crita in club
 7. Ce afaceri are Geanina Ilieș. Cea mai ”hot” vedetă de la Ferma a povestit din ce face bani!
 8. Se castiga bani pe YouTube ?