Piramida unui stat puternic – comentariu de Ioan Buduca

Loading...

Piramida unui stat puternic - comentariu de Ioan Buduca 1

În vremuri de pace, ori de război, principala infrastructură de putere a unui stat este reprezentată de bănci. A fost prima linie de front, la noi, după 1990: să le facem praf și pulbere!

A doua linie de infrastructură ține de transporturi: căi ferate, autostrăzi, porturi. Căile ferate românești sunt la pământ, iar autostrăzile n-au coborât încă din cerurile planurilor de tot felul.

A treia linie de infrastructură: apă, curent electric, gaze, petrol (benzină), pământ fertil. Le-am scos la vânzare pe toate. Dacă n-am fi distrus puterea bancară a statului român, le-am fi putut păstra în proprietatea românească, privată și de stat.

Primul pas în restaurarea unui stat puternic aici, în România, are a fi refacerea unei solide infrastructuri bancare românești (privată și de stat). Marea vinovăție a lui Mugur Isărescu este că n-a sfătuit clasa politică în acest sens. Dacă banii care au fost scoși din țară ar fi rămas în infrastructura bancară a României, ar fi fost suficienți pentru a avea un stat puternic și investiții înfloritoare.

Să nu se mai plângă ipocrizia străinilor de corupția de la noi. Dacă n-ar fi duduit corupția românească, n-ar fi putut pune ei mâna pe tot ce a strategic aici.

Când vom auzi un premier român că are în spate voința politică solidă de a capitaliza câteva bănci românești astfel încât să poată concura pe piața bancară, abia atunci vom putea avea din nou încredere în clasa noastră politică. Sunt semne (mai ales la adversarii săi) că actuala guvernare din România are asemenea intenții.

Cea mai înaltă înțelepciune antică despre număr, greutate și măsură a fost concretizată în construirea piramidelor. Secretul unei piramide nu stă la baza ei, ci în vârf. Dacă n-ar fi perfect armonizate forțele care formează „piatra din vârful unghiului”, totul s-ar prăbuși.

Acesta este și secretul unui stat puternic: își pune în vârf forțele bancare. Dar dacă nu le ai? Le iei de la cei care le au. Și? Și piramida ta este piramida lor!

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  4. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  5. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  6. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  7. Oferte pentru români de muncă în abatoarele din Germania
  8. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…