Politica

Philippe Couillard părăsește viața politică

Loading...

Liderul liberal Philippe Couillard a anunțat azi că părăsește viața politică. El a demisionat din funcție de președinte al Partidului Liberal din Quebec și din cea de deputat de Roberval.

Neurochirurg de profesie, Philippe Couillard a făcut saltul în politică în timpul alegerilor generale din 2003, după ce a fost recrutat de către liderul liberal, Jean Charest. EL a fost numit ministrul Sănătății. A fost reales în 2007, dar a demisionat în 2008 pentru a pleca în mediul privat.

Revine în politică la sfârșitul anului 2012, după ce PLQ a pierdut alegerile în fața PQ-ului lui Pauline Marois. În martie 2013, devine președintele PLQ și în aprilie 2014 devine premierul Quebecului, în fruntea unui guvern majoritar.

Guvernarea sa, care a generat excendent bugetar, a fost totuși marcată de politici de austeritate criticate din toate părțile.

 


Dacă ați ajuns până aici …

… avem o mică favoare să vă cerem. Audiența Pagini Românești a crescut foarte mult și suntem mândri de acest lucru. Producem zilnic știri, analize și comentarii iar faptul că veniți și reveniți să ne citiți ne arată că suntem pe drumul cel bun. Suntem un ziar al diasporei, a cărui misiune este să informeze românii despre subiectele importante ale zilei, din România și din țara de adopție, în limba română. O facem cu pasiune și cu profesionalism.
Dacă fiecare persoană care ne citește ar contribui cu doar 1$ pe lună, am putea să vă oferim mai multe informații și să acoperim mai multe evenimente.
Sprijiniți Pagini Românești să continue să spună povești din comunitatea românească și să vă informeze în limba română, la mii de km de țară. Mulțumim!

Sprijiniți Pagini Românești 

Join the LARGEST XXX Cam Site

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.