Politica

Petitie online pentru demiterea lui Călin Popescu Tăriceanu

‘Demiteţi-l pe Călin Popescu Tăriceanu, demolatorul justiției care sfidează bunul simţ al românilor din fruntea Senatului!’, este titlul petitiei online lansata de PNL pentru demiterea presedintelui Senatului pentru modul in care a gestionat cazul Sova, dar si pentru scrisoarea adresata presedintelui Klaus Iohannis in vederea demiterii sefelor ICCJ si DNA.

„Având în vedere numeroasele abuzuri comise în cazul Dan Şova de senatorul Călin Popescu Tăriceanu, în calitate de preşedinte al Camerei Superioare a Parlamentului, chemăm cetăţenii la semnarea unei petiţii publice pentru demiterea de la conducerea Senatului României a lui Călin Popescu Tăriceanu cel care sfidează Justiţia şi votul cetățenilor.

De luni de zile, Călin Popescu Tăriceanu profită de funcţia politică de la conducerea Senatului pentru a acționa împotriva Justiției cu scopul de a-i feri de răspunsuri fireşti în Justiţie pe politicieni suspecţi de acte de corupţie.

Solicitarea adresată președintelui României, de către Călin Popescu Tăriceanu pentru a le demite pe președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție și pe procurorul șef al DNA, încununează seria abuzurilor politice și reprezintă o nouă încercare de a distrage atenţia de la necesitatea revenirii asupra votului pentru încuviinţarea reţinerii senatorului Dan Şova, prietenul premierului Victor Ponta.

O petiție publică este singura măsură prin care se poate salva credibilitatea și se mai poate curăța imaginea Parlamentului al cărui scop de a servi cetățeanul a fost pervertit de către PSD și prietenii săi politici, într-o activitate de ascundere a politicienilor suspectați de corupție.

Semnați petiția pentru demiterea președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu – demolatorul justiției care sfidează bunul simţ al românilor din fruntea Senatului și pe care PSD l-a trimis la conducerea Camerei Superioare pentru a-i apăra de Justiție pe prietenii corupţi ai premierului Victor Ponta”, se arata in petitia lansata de PNL.

Desigur aceasta petitie nu poate atrage dupa sine in mod direct demiterea lui Tariceanu.

Petitia poate fi gasita AICI !

UPDATE: Asociatia M10 a facut si ea tot o petitie online prin care solicita demisia lui Calin Popescu Tariceanu.

„Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis pe 26 mai 2015 o scrisoare deschisă președintelui României prin care solicită înlăturarea din funcțiile pe care le ocupă, prin demitere sau prin demisie, a procurorului-șef DNA Laura Codruța-Kovesi și a președintelui Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu.

Cererea lui Călin Popescu Tăriceanu reprezintă un atac descalificant la adresa justiției din România și a independenței celor două instituții cheie: DNA și ÎCCJ și demonstrează încă o dată dorința constantă a anumitor oameni politici de a bloca și controla justiția.

Considerăm că domnul Călin Popescu Tăriceanu, președinte al Senatului României, nu este la prima acțiune de blocare a justiției din funcția pe care o deține: un exemplu este votul din Parlamentul României, din 25 martie 2015, în cazul Șova, când am asistat la interpretarea neconstituțională a rezultatului votului și ulterior la refuzul de emitere a unei hotărâri a Senatului.

Scrisoarea lui Călin Popescu Tăriceanu vine în contextul în care DNA a solicitat Senatului României să predea până pe 27 mai 2015 toate înscrisurile întocmite în anii 2014 si 2015 de Comisia pentru Regulament a Senatului României, în cererea DNA făcându-se referire la dosarul 122 din 2012, adică dosarul în care este cercetat penal senatorul Dan Șova.

Trebuie remarcat că în aceeași scrisoare Călin Popescu Tăriceanu îi solicită președintelui Klaus Iohannis să susțină modificarea Codului de Procedură Penală în vederea eliminării arestului preventiv pentru infracțiuni comise fără violență și înlocuirii sintagmei „suspiciuni rezonabile” cu „indicii temeinice”.

Parlamentul României încearcă prin modificările legislative adoptate tacit în ultima perioadă să mutileze instituțiile anticorupție și să restrângă puterea justiției, iar solicitările domnului Călin Popescu Tăriceanu se aliniază acestor practici.

Asociația M10 consideră că politicienii trebuie să respecte independența justiției și separația puterilor în stat, iar intervențiile asupra instituțiilor judiciare sunt inacceptabile și reprezintă un atac la adresa democrației.

Pentru toate aceste motive, considerăm că domnul Călin Popescu Tăriceanu nu mai poate ocupa poziția de al doilea om în stat și solicităm demisia sau revocarea sa imediată din funcția de Președinte al Senatului României”, se arata in petitia Asociatiei M10.

Originally posted 2015-06-01 03:34:01.

2 Comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.