Peste 120 de intelectuali şi oameni politici lansează un apel pentru transformarea în profunzime a instituţiilor şi politicilor europene

Loading...

Un colectiv de peste 120 de intelectuali, cercetători şi responsabili politici din şaisprezece ţări, condus de economistul francez Thomas Piketty, a lansat luni un apel pentru „transformarea în profunzime a instituţiilor şi politicilor europene”, într-un articol publicat în cotidianul francez Le Monde, citat de AFP, conform Agerpres.


„După Brexit şi după alegerea unor guverne antieuropene la conducerea mai multor ţări membre, nu mai este posibil să continuăm ca până acum”, îşi exprimă îngrijorarea semnatarii articolului, în contextul apropierii alegerilor europene din luna mai.

Pentru a permite „o refondare politică, socială şi de mediu a Europei”, colectivul propune crearea unei „Adunări Europene suverane” care să dispună de un buget de patru ori mai mare decât actualul buget al UE.

Semnatarii propun ca acest buget să fie fixat la 4% din PIB şi ca el să fie finanţat din „patru mari taxe europene”: o taxă asupra veniturilor marilor companii, una asupra marilor venituri, una asupra averilor şi o alta asupra emisiilor de carbon.

Citeste si:  Meleşcanu, despre Mihnea Constantinescu: O pierdere foarte grea; a fost unul dintre cei mai respectaţi ambasadori

Colectivul sugerează ca acest buget să servească în special pentru finanţarea „cercetării”, a „unui ambiţios program de investiţii pentru a transforma modul nostru de creştere” sau chiar a „primirii de migranţi”, permiţându-le astfel statelor membre „să reducă taxele regresive care apasă asupra salariilor sau consumului”.

Condus de Thomas Piketty, colectivul este format din peste 120 de intelectuali, cercetători şi responsabili politici, printre care istoricul francez Pierre Rosanvallon, deputatul german Fabio De Masi, fostul premier italian Massimo d’Alema sau politologul francez Frédérique Matonti.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Anda Ruga beata crita in club
  2. Home page
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Legatura dintre Președintele Klaus Iohannis si SECURITATE
  6. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
  7. Cine sunt vedetele care participă în show-ul „Scena misterelor“, prezentat de Dan Negru şi Romică Ţociu FOTO
  8. O zi din viata unei Mame - Merita citit.