Peste 120 de intelectuali şi oameni politici lansează un apel pentru transformarea în profunzime a instituţiilor şi politicilor europene

Loading...

Un colectiv de peste 120 de intelectuali, cercetători şi responsabili politici din şaisprezece ţări, condus de economistul francez Thomas Piketty, a lansat luni un apel pentru „transformarea în profunzime a instituţiilor şi politicilor europene”, într-un articol publicat în cotidianul francez Le Monde, citat de AFP, conform Agerpres.


„După Brexit şi după alegerea unor guverne antieuropene la conducerea mai multor ţări membre, nu mai este posibil să continuăm ca până acum”, îşi exprimă îngrijorarea semnatarii articolului, în contextul apropierii alegerilor europene din luna mai.

Pentru a permite „o refondare politică, socială şi de mediu a Europei”, colectivul propune crearea unei „Adunări Europene suverane” care să dispună de un buget de patru ori mai mare decât actualul buget al UE.

Semnatarii propun ca acest buget să fie fixat la 4% din PIB şi ca el să fie finanţat din „patru mari taxe europene”: o taxă asupra veniturilor marilor companii, una asupra marilor venituri, una asupra averilor şi o alta asupra emisiilor de carbon.

Citeste si:  Mugur Isărescu nu vede cu ochi buni noua taxă aplicată băncilor de Guvernul Dăncilă: Taxa nu afectează independenţa BNR, dar nici nu va ajuta Executivul

Colectivul sugerează ca acest buget să servească în special pentru finanţarea „cercetării”, a „unui ambiţios program de investiţii pentru a transforma modul nostru de creştere” sau chiar a „primirii de migranţi”, permiţându-le astfel statelor membre „să reducă taxele regresive care apasă asupra salariilor sau consumului”.

Condus de Thomas Piketty, colectivul este format din peste 120 de intelectuali, cercetători şi responsabili politici, printre care istoricul francez Pierre Rosanvallon, deputatul german Fabio De Masi, fostul premier italian Massimo d’Alema sau politologul francez Frédérique Matonti.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  5. Secretul prin care Iohannis a ajuns Presedintele Romaniei
  6. Mai este Simona Halep virgină?
  7. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  8. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…