Paul Stănescu: În CEx s-a luat decizia execuţiei mele politice

Loading...

Paul Stănescu: În CEx s-a luat decizia execuţiei mele politice 1

Vicepremierul Paul Stănescu, a cărui remaniere a fost propusă de CEx al PSD, dar a fost respinsă de către preşedintele Klaus Iohannis, spune că în Comitetul executiv al partidului s-a luat decizia execuţiei sale politice pentru ”delict de opinie, marca Dragnea”. Stănescu precizează că nu retractează nimic din ceea ce a spus despre situaţia în care se află PSD.

”După cum am văzut cu toţii, luni, 19 noiembrie, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD, s-a luat decizia execuţiei mele politice. Motivul? Delict de opinie, marca Dragnea! De aproape trei luni, tensiunile din Partidul Social Democrat par să nu se mai termine, iar programul politic şi guvernamental, care ne-a ajutat să câştigăm alegerile, pare să fi trecut în plan secund, în favoarea intereselor personale”, susţine Stănescu într-un comunicat.

El menţionează că PSD guvernează România de aproape doi ani, cu rezultate economice pozitive: ”Avem o creştere economică sustenabilă, un nivel record al veniturilor statului, o îmbunătăţire a absorbţiei fondurilor europene, am crescut salariile, pensiile, ajutoarele sociale şi subvenţiile pentru agricultori, avem cel mai mare număr de salariaţi din ultimii 20 de ani şi cel mai redus nivel al şomajului. Cu toate acestea, paradoxal, PSD scade în opţiunile electoratului, sondajele indică o preferinţă de sub 25%, cu mult sub scorul obţinut la alegerile parlamentare din anul 2016”.

Citeste si:  Dragnea va propune în loc de una, două şedinţe CEx, una „politică”, cealaltă pentru remaniere - surse

”Am acţionat ca un politician responsabil şi i-am cerut public să facă un pas în spate, să analizăm situaţia în care ne aflăm şi să hotărâm ce măsuri trebuie să luăm pentru oprirea acestei tendinţe! Am cerut consolidarea structurilor partidului! Ca şi alţi colegi de-ai mei, am avut curajul de-a spune adevărul şi de-a trage semnale de alarmă, având o altă opinie decât preşedintele partidului! Am fost şi sunt orientat către obiective cu impact la nivelul populaţiei, iar prioritatea mea, ca viceprim-ministru şi ministru al dezvoltării, a constituit-o zona de sănătate, educaţie, locuire, apă şi canalizare! Practic, aceste priorităţi au rezultat din nenumăratele discuţii cu primarii şi cu preşedinţii de consilii judeţene, cu care m-am întâlnit atât la minister, cât mai ales în vizitele mele prin toată ţara! Pentru că trebuie să fim receptivi la nevoile cetăţenilor!”, subliniază Paul Stănescu.

El menţionează şi realizările pe care le-a avut în calitate de ministru: ”De când sunt ministru, din octombrie 2017, până în prezent, Programul Naţional de Dezvoltare Locală a ajuns la o rată de contractare de 97%, am semnat peste 6.000 de contracte de finanţare prin PNDL şi nu există localitate în ţara asta fără a avea deschis cel puţin un şantier pentru dezvoltarea infrastructurii! De asemenea, cadastrul este un subiect la fel de important ca şi cel al locuinţelor! Discutăm, practic, de cadastrarea gratuită pentru o categorie de români care, din raţiuni economice şi financiare, nu îşi pot înregistra suprafaţa aflată în proprietate, iar impactul la nivel rural este imens! Avem o alocare de 913 milioane euro şi, în prezent, sunt înregistrate peste 11,6 milioane de imobile din totalul de 40 milioane existente; la finalul anului 2018, va fi înscris peste 70% din terenul agricol, iar la finalul anului 2019, va fi înregistrată întreaga suprafaţă (aproape 10 milioane de hectare de teren arabil). Nu în ultimul rând, prin Compania Naţională de Investiţii, doar în acest an am inclus la finanţare 479 de obiective, iar anul trecut am finalizat 95 de obiective de investiţii. Finanţăm 30 de cămine studenţeşti (care totalizează 10.244 de locuri de cazare pentru 30 de instituţii de învăţământ superior de stat, din 13 oraşe cu centre universitare), investim în infrastructura sportivă necesară desfăşurării, în condiţii optime, a organizării Campionatului European de Fotbal EURO 2020, la Bucureşti (stadioanele Steaua, Dinamo, Arcul de Triumf şi Giuleşti)”.

Citeste si:  Îmbrăţişarea centenară din Poiana Rethondes

Stănescu spune că toate aceste cifre vorbesc de la sine, sunt realităţi despre care unii au considerat că se pot amâna, dar el a preferat să fie ”omul faptelor”. ”Poate, mai puţin al vorbelor, dar, cu siguranţă, al faptelor, şi le mulţumesc şi pe această cale, tuturor colegilor din minister, alături de care am făcut până acum o echipă extraordinară!”, adaugă ministrul Dezvoltării.

”Nu retractez nimic din ce am spus public despre situaţia în care se află acum Partidul Social Democrat, pentru că sunt şi rămân un om onest, care nu urmăreşte interese personale, ci salvarea României! Le mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în mine şi m-au sprijinit şi cred cu toată convingerea că trebuie să rămânem uniţi, să continuăm guvernarea, iar PSD să rămână un partid de stânga modern şi progresist, cu vocaţie europeană, şi cea mai importantă forţă politică a ţării, capabilă să câştige alegerile europarlamentare şi prezidenţiale din anul 2019, precum şi pe cele locale şi parlamentare din 2020!”, încheie Paul Stănescu.

Citeste si:  Klaus Iohannis: E bine să facem deosebire între circ, scandal politic şi aşteptările românilor. Acolo unde aşteptările sunt mari şi politicienii livrează puţin... (VIDEO)
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. ”Mihai Constantinescu a murit!” Știrea care a pus pe jar o lume întreagă
  5. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  6. Referendumul a băgat zâzanie între vedete! Ionuț Cristache, atac la adresa Oanei Pellea:
  7. Jojo, CRBL, Bianca Drăguşanu, Cosmin Seleși, Ruby, Iuliana Luciu și Anca Sigartău printre vedetele care vor participa la cel de-al doilea sezon Asia Express
  8. Top 15 idei de rochii pentru banchet