Partide mici, ambiții mari. Nou intrații în hora politică aspiră să joace la nivel înalt

Loading...

Sociologul Bruno Ștefan a făcut o analiză a fenomenului înfloririi mediului politic, mai ales că în această săptămână va da publicității rezultatele unui sondaj de opinie în care a inclus și partide care sunt recent înființate sau care doar au anunțat această intenție.

În ciuda entuziasmului promovat în spațiul public, unele partide și unii lideri au o notorietate atât de modestă încât se pot risipi la cea mai mică adiere de curent făcut de ușile a două formațiuni mari care se deschid și închid. Unii înființează aceste formațiuni pentru a avea o monedă de schimb deoarece au fost situații în care s-au pierdut sau câștigat alegerile la mai puțin de un procent.

Doi foști premieri și doi foști primari seduc în stânga și în dreapta

Victor Ponta, Dacian Cioloș, Marian Vanghelie și Neculai Onțanu sunt exemple de lideri care au fost capabili să atragă și seducă mulțimile, să treacă și de proba sticlei și a stâlpului. Potrivit lui Bruno Ștefan, Dacian Cioloș nu este înzestrat cu foarte multă charismă, nu are un partid înregistrat, dar face furori, este revelația electoratului de dreapta și asta îi face foarte nefericiți pe cei de la USR. Deoarece, potrivit sociologului și a rezultatelor sondajului, partidul lui Cioloș (nimeni nu știe numele partidului, dacă ar fi trecut în chestionare drept Mișcarea România Împreună ar fi ignorat total) reprezintă un real pericol pentru Uniunea Salvați România și are un real potențial să treacă pragul electoral. „USR are în teritoriu o structură fantastică și are și notorietate. Partidul lui Cioloș nu are nici una, nici alta și, totuși, crește. Cioloș ia de la USR, dar cred că sunt „condamnați” să facă o alianță, în ciuda opoziției venite din interiorul Uniunii. Pentru că lor nu le convine. Lui Cristian Ghinea nu i-ar plăcea deloc ca Dacian Cioloș să-i ia locul la europarlamentare. Totuși, eu cred că vor reuși o alianță fără a se canibaliza”, a explicat Ștefan Bruno pentru EVZ.

Citeste si:  RENUNŢĂ la televiziune? Gabriela Cristea, anunț ŞOCANT: Și alte vedete se pare că au luat decizia...

Potrivit acestuia, succesul partidului lui Cioloș se bazează pe un marketing preluat din comerț. „La Cioloș se lucrează ca în manualele de marketing. Așa cum toată lumea este interesată de noul șampon, noul detergent este interesată și de oameni noi în politică. Nu contează că sunt vechi, mesajul este foarte puternic”, a spus sociologul. Și el este surprins de această evoluție în condițiile în care, pe când se afla la guvernare „Cioloș a tras în jos partidul, practic a distrus PNL-ul”.

În ciuda organizării perfecte, USR a ajuns la stadiul în care nu mai crește. Deocamdată stagnează și depinde foarte mult de mișcările pe care le face Cioloș, care ar putea să determine o scădere a formațiunii consacrată de Nicușor Dan. Un alt lider pe care partidul l-a aruncat în anonimat.

Citește mai departe …

Lovitura dura pentru PSD! Social-democratii sunt efectiv blocati! Se intoarce roata pentru Dragnea

Partide mici, ambiții mari. Nou intrații în hora politică aspiră să joace la nivel înalt 2 Partide mici, ambiții mari. Nou intrații în hora politică aspiră să joace la nivel înalt 3
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  3. Home page
  4. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  5. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  6. Oferte pentru români de muncă în abatoarele din Germania
  7. Brigitte Năstase, eliminată din Ferma! Vedeta a pierdut duelul cu Otniela
  8. HOROSCOP CHINEZESC 2019 Dragnea, Iohannis și Tăriceanu