Parada politică – un text SF politic de Ovidiu Bufnilă

Loading...

Parada politică - un text SF politic de Ovidiu Bufnilă 1

Prietenul meu e barman şi în timpul li­ber cântă la clarinet. În timp ce mă aşe­zam lingă tejghea, l-am întrebat dacă vede pe chipul meu semnele vreunei boli. A râs, m-a bătut pe umăr şi a făcut cinste cu un coniac. De obicei, după două-trei pahare, ajungeam la adevărurile funda­mentale ale existenţei.

Am vorbit îndelung despre moartea lu­crurilor şi am convenit că unele dintre ele nu rămân în graţiile oamenilor o veş­nicie. În cele din urmă, a scos de sub tejghea un skateboard, mi-a făcut un semn dis­cret şi am ieşit amândoi pe uşa din spate. L-am lăsat să încerce primul.

Şi-a făcut vânt şi după câțiva metri a căzut într-un morman de frunze. Burta îi tresălta de un râs molipsitor. Am încercat la rându-mi, dar nereuşind să-mi ţin echilibrul, am căzut printre nişte butoaie. Ne-am distrat copios vreme de-un ceas.

Pălăria, singurul lucru pe care mi-l lăsase moştenire unchiul meu, mi se rostogolise în apropierea bordurii. Am ridicat-o, am şters-o de praf şi mi-am îndesat-o pe cap. Am făcut câțiva paşi imitându-l pe Chaplin, în timp ce prietenul meu, barmanul, se prăpădea de râs. M-am urcat pe skateboard, mi-am fă­cut vânt şi am reuşit să parcurg vreo cincizeci de metri.

Citeste si:  Undă verde pentru parteneriatul strategic dintre România şi Franţa. Ce au semnat Iohannis şi Macron

Mă simţeam uşor, lipsit de griji şi foar­te tânăr. Am făcut o plecăciune şi mi-am scos pălăria. Ca prin minune, după atâția ani, din ea apăru un mic buchet de flori.

– Stai așa, nu te mișca! Uite-i că vin!

Erau toți politicienii din București. Era Ziua Internațională a Omului Politic. Care alegorice, sloganuri electorale, găleți și saci cu orez, bidoane cu vin și butoaie cu bere.

– Hai să ne ușchim, că nu mai are nici o noimă!

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. ”Mihai Constantinescu a murit!” Știrea care a pus pe jar o lume întreagă
  5. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  6. Jojo, CRBL, Bianca Drăguşanu, Cosmin Seleși, Ruby, Iuliana Luciu și Anca Sigartău printre vedetele care vor participa la cel de-al doilea sezon Asia Express
  7. Referendumul a băgat zâzanie între vedete! Ionuț Cristache, atac la adresa Oanei Pellea:
  8. De ce poartă Nina colanţi?