Papa Francisc, de Anul Nou: „Lumea este complet conectată, dar tot mai dezbinată”

Loading...

Getty

Papa Francisc

Papa Francisc a vorbit, în primul său mesaj de Anul Nou, despre lipsa de unitate din întrega lume, precizând că lumea e „complet conectată, dar tot mai dezbinată.”

„Cât de multă dispersare şi singurătate există în jurul nostru. Lumea este complet conectată, dar pare tot mai dezbinată„, a spus papa la slujba tradiţională de Anul Nou în Bazilica Sf. Petru, potrivit Reuters și EFE, citate de Agerpres.

În predica sa, el a adus un omagiu maternităţii, spunând că o lume care priveşte spre viitor uitând „privirea mamei” este mioapă.

„Este posibil să-şi sporească profitul, dar nu-i va mai vedea pe ceilalţi ca pe copii. Va face bani, dar nu pentru toată lumea. Noi vom locui toţi în aceeaşi casă, dar nu ca fraţi şi surori”, a spus el.

Mesajul de Anul Nou vine după un turbulent 2018 pentru papă, a cărui Biserică a fost lovită de un val de scandaluri sexuale
în toată lumea, pe care Francisc nu a reuşit să le controleze, comentează Reuters.

Citeste si:  S-a împrietenit cu Netanyahu şi a discutat DESPRE FOTBAL cu regele Spaniei. Viorica Dăncilă, dezvăluiri INEDITE

Sentimentul de criză a fost subliniat luni, când purtătorul de cuvânt al Vaticanului şi adjunctul său au demisionat brusc şi neaşteptat în urma dezacordurilor privind strategia de comunicare.

Papa Francisc nu a făcut nici o referire clară la această situaţie, dar a cerut ca romano-catolicii să rămână înrădăcinaţi în Biserică, spunând: „Unitatea contează mai mult decât diversitatea”.

El a avertizat de asemenea că Biserica riscă să devină „un frumos muzeu al trecutului” dacă oamenii îşi pierd minunăţia credinţei.

Ulterior, la mijlocul zilei de marţi, cu ocazia primei sale slujbe Angelus din 2019, papa Francisc a afirmat că politica „nu este rezervată doar guvernanţilor” şi că fiecare „este responsabil de viaţa cetăţii”.

„Nu credem că politica este rezervată doar guvernanţilor. Suntem cu toţii responsabili de viaţa cetăţenilor, de binele comun, iar politica este pe atât de bună pe cât fiecare face ce trebuie în serviciul păcii„, a declarat Papa în prima zi a anului, când se marchează şi Ziua Mondială a Păcii.

Citeste si:  VIDEO Cele mai frumoase politiciene din lume. Printre ele se află şi presupusa amantă a lui Vladimir Putin

Tema celebrată în acest an de către Papa Francisc pentru a 52-a ediţie a Zilei Mondiale a Păcii este „politica bună în serviciul păcii”.

Această zi, instituită de Papa Paul al VI-lea în 1967, a fost celebrată prima dată în urmă cu 50 de ani, iar în fiecare an, cu această ocazie, Suveranul Pontif le adresează şefilor de stat din întreaga lume un mesaj care invită la reflecţie pe această temă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Papa Francisc Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  4. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  5. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  6. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  7. Oferte pentru români de muncă în abatoarele din Germania
  8. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…