OUG privind legile justitiei, publicata in Monitorul Oficial – Politica – Ziarul BURSA

Loading...

OUG privind legile justi” title_b=””> m

     Ordonana de Urgen privind legile justiiei a fost publicat n Monitorul Oficial astzi, la peste 24 de ore dup ce a fost adoptat n Guvern.
     Procurorul general, Augustin Lazr, a declarat, luni, c adoptarea n grab a unor acte normative va afecta dosarele aflate n curs de soluionare i a fcut referire la dosarele „foarte bine cunoscute” de pe rolul parchetelor militare care s-au instrumentat prin delegarea de personal de la mai multe parchete. Dac delegrile respective vor disprea,”colectivele care lucreaz n acest moment vor fi desfiinate”. „Va fi foarte greu de imaginat cum vor putea fi soluionate aceste dosare”, a spus Lazr, unul dintre dosare viznd protestul din 10 august.
     Senatorul PSD Adrian uluianu a apreciat c Ordonana de Urgen pentru modificarea legilor Justiiei „nu este n regul” i trebuia discutat n partid, mai ales c de doi ani de zile se discut despre aceste legi. uuianu a spus c nu a vzut textul ordonanei i nu tie dac „sunt lucruri bune sau rele”.
     Preedintele Senatului, Clin Popescu Triceanu, susine modificrile privind majorarea vechimii pentru procurorii care lcureaz la pacrehete de rang nalt, el afirmnd c „nu e normal ca la parchete de nivel nalt, Parchetul General, s lucreze persoane care nu au suficient experien” i care „i fac ucenicia pe dosare complicate”.
     Ministrul Justiiei Tudorel Toader a prezentat, luni, dup edina de Guvern, mai multe prevederi ale OUG, inclusiv pe cea prin care se mrete vechimea necesar n profesie n magistratur pentru cei care vor dobndi funcia de procuror general, prim-adjunctul i adjunctul acestuia, funciile de conducere de la DNA i DIICOT.
     „Vechimea minim acum este de 8 ani i va fi de 15 ani. La MJ, cnd se fac acele interviuri, ne recomand Comisia de la Veneia s dm dovad de mai mult transparen. Am preluat modelul CSM i pe viitor respectivele interviuri vor fi transmise n direct, vor fi arhivate, vor putea fi vzute de oricine este interesant”, a subliniat Toader.
     O alt modificare se refer la majorarea pn la 10 ani a vechimii n profesie pentru a ocupa o funcie de procuror n DNA sau n DIICOT.
     „Se consolideaz prin OUG i statutul procurorului detaat la DNA sau DIICOT, n sensul c acum procurorul general poate s-i revoce dac le aplic cea mai redus sanciune, avertismentul. i atunci am eliminat posibilitatea revocrii de ctre procurorul general n prezena celei mai mici sanciuni. Aici o precizare care nu-i de natur dect s sublinieze faptul c viitorii proucrori care vor funcia la secia pentru investigarea magistrailor vor beneficia de drepturile procurorilor detaai”, a mai explicat ministrul Justiiei. 

 


 
Trimite prerea ta.

Nume (maxim 50 caractere)

E-mail (optional)

Titlu (maxim 50 caractere)

Mesaj

 

REGULAMENTUL MESAJELOR

Acord
Prin trimiterea opiniei ne confirmai c ai citit regulamentul de mai sus i c v asumai prevederile sale !


1.  fr titlu

    (mesaj trimis de zaza n data de 16.10.2018, ora 18:10)  

 ….Selectare PROFESIONALA si nu dupa vschime. Sunt multi prosti cu vechime,ca de exemplu si in Partidele politice. E o discriminare fatta de tineri cu medii f.bune.nu ca Tariceanu si Dragnea la care le cunoastem CV. din scoli si facultati


OUG privind legile justitiei, publicata in Monitorul Oficial - Politica - Ziarul BURSA 1
 
 

 … Daca merg pe acest principiu …de ce nu introduc aceeasi metoda si pentru ocuparea posturilor de ministri… Aici selectarea s-a facut dupa „care e mai prost si docil ”


OUG privind legile justitiei, publicata in Monitorul Oficial - Politica - Ziarul BURSA 1
 
Join the LARGEST XXX Cam Site
Citeste si:  EBA, atac la Dragnea: Nu poate vreun decident politic, cu mustaţă sau fără, să ne spună că eu şi copiii nu formăm o familie, chiar dacă eu sunt necăsătorită
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. ”Mihai Constantinescu a murit!” Știrea care a pus pe jar o lume întreagă
  6. Referendumul a băgat zâzanie între vedete! Ionuț Cristache, atac la adresa Oanei Pellea:
  7. Vrei sa faci Karaoke cu marile vedete? Afla aici cum poti deveni si tu vedeta
  8. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator