OUG pe legile justiței inflamează scena politică:

Loading...

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului (OUG) privind legile justiţiei nu ar trebui să fie aplicată retroactiv, declară la RFI senatoarea PNL Alina Gorghiu. Ea îi cere Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, să sesizeze CCR şi să arate că nu este cel mai servil funcţionar al statului pentru PSD.

Alina Gorghiu consideră că OUG pe legile justiţiei nu ar trebui aplicată retroactiv: „Din punctul meu de vedere, n-ar trebui, nu s-ar pune problema, dar vedeţi că după această cavalcadă, după acest ciclu de întâmplări nemaiîntâmplate până acum în sistemul judiciar, generate de Toader şi compania, cei de la DNA au această emoţie şi nu doar cei de la DNA, întreg sistemul judiciar are această emoţie (…). Este nevoie de intervenţia fermă, urgentă a CSM, care să spună foarte limpede şi fără nici un fel de interpretări că nu se pune această problemă”.

Senatoarea PNL precizează că „CCR din păcate pe Ordonanţe nu poate fi sesizată de nimeni, în afară de Avocatul Poporului, în acest moment, lucru pe care mă aştept să-l facă domnul Ciorbea. Deja are pensie specială, deja o cumulează cu salariul, deja ar trebui să mişte în frontul ăsta al sistemului judiciar, să se vadă măcar că nu este cel mai servil şi obedient funcţionar al statului pentru PSD”.

Citeste si:  Eșecul fondatorilor UE: populiștii sunt pe cale să preia frâiele Europei

CCR, răspuns pentru Viorica Dăncilă – Când va judeca conflictul Parlament-ÎCCJ pe tema completelor de 5 judecători

Alina Gorghiu spune că „în acest moment, este practic pohta ce-a pohtit domnul Dragnea, PSD-ul şi după logica aceasta, domnul Toader ar merita chiar să ajungă prim-ministru, pentru că pare-se că a făcut cel mai mare serviciu pe care putea să-l facă cineva din Cabinet PSD-ului”.

OUG privind legile justiţiei a fost publicată marţi în Monitorul Oficial. Procurorii din toate Parchetele rămân în funcţii, numai dacă îndeplinesc condiţiile din noile prevederi legale.

Documentul stabileşte că pentru a fi promovaţi la PICCJ, ”procurorii trebuie să nu fi fost sancţionaţi disciplinar, să aibă o bună pregătire profesională, o conduită morală ireproşabilă, cel puţin zece ani vechime în funcţia de procuror sau judecător, cel puţin gradul profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Curtea de Apel şi să fi fost declaraţi admişi în urma unui concurs organizat de către comisia constituită în acest scop”.

Citeste si:  Piramida unui stat puternic - comentariu de Ioan Buduca
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. ”Mihai Constantinescu a murit!” Știrea care a pus pe jar o lume întreagă
  6. Referendumul a băgat zâzanie între vedete! Ionuț Cristache, atac la adresa Oanei Pellea:
  7. Vrei sa faci Karaoke cu marile vedete? Afla aici cum poti deveni si tu vedeta
  8. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator