Orban: Cioloş a trăit foarte bine în perioada guvernării PSD. Noi am avut o înţelegere, pe care domnul Cioloş nu şi-a respectat-o

Loading...

„Mi se pare foarte ciudat acest atac. PNL duce greul bătăliei cu PSD (…) Eu cred că sunt mai importante faptele, acţiunile, decât nişte vorbe care sunt aruncate, probabil, dintr-o lipsă de înţelegere a fenomenului politic. Dacă cineva care zice că este împotriva PSD-ului atacă principala forţă politică care atacă PSD înseamnă că îi face un serviciu PSD-ului. Noi avem linia frontului, ne luptăm, avem în faţă inamicul şi ne trezim deodată că un brancardier sau unul care ar trebui să aducă mâncarea să ne hrănească trage cu pistolul din spate în noi. Este o atitudine complet de neînţeles pentru că, repet, orice atac împotriva PNL nu face decât să aducă servicii coaliţiei de guvernare. Altfel, nu are niciun fel de sens… De ce nu îşi consumă energia să lupte cu PSD? Adevărul că nu prea are cu cine să lupte, cu PSD, pentru că domnul Cioloş a trăit foarte bine în perioada guvernării PSD”, a afirmat Ludovic Orban, la B1Tv.

El a susţinut că Dacian Cioloş nu a respectat o înţelegere avută cu PNL.

„Noi am avut o înţelegere, pe care domnul Cioloş nu şi-a respectat-o, trebuia să facă anumite lucruri pe care nu le-a făcut. De exemplu, să cureţe administraţia de PSD. Nu numai că n-a curăţat administraţia de PSD, dar a convieţuit foarte bine având ca principal colaborator, pus strategic, un reprezentat al PSD, în persoana domnului Dâncu, care la Ministerul Dezvoltării a avut grijă ca toţi primarii PSD să primească resursele financiare de care au nevoie ca să fie bine motivaţi în campania electorală. Secretarii de stat, preşedinţii de agenţii, subsecretarii de stat, prefecţii, directorii de direcţii deconcentrate, aproape toţi managerii de companii puşi de PSD au fost lăsaţi în funcţie şi, de fapt, percepţia era că PNL este la putere, când PNL nu a avut nici măcar un singur om pe post de demnitate publică, în timp ce PSD era perceput ca fiind în opoziţie şi, de fapt, era la putere. În mare parte datorită acestei false percepţii induse PSD şi-a păstrat puterea şi toate nerealizările guvernului Cioloş au fost trecute în spatele PNL”, a mai declarat Orban.

Citeste si:  Anul politic 2018: Opoziția s-a definit prin isterie. Isteria neputinței. România lui Cristoiu

Fostul premier Dacian Cioloş a postat, duminică, un mesaj pe pagina sa de Facebook în care vorbeşte despre clasa politică românească pe care o consideră ”veche” şi care a făcut ”alianţe care mai de care mai ciudate şi mai nepotrivite” şi care refuză să vadă că România s-a schimbat.

„Avem o clasă politică veche despre care ştim că s-a perindat pe la putere regulat, reuşind să facă alianţe care mai de care mai ciudate şi mai nepotrivite. Clasa politică la care fac referire nu poate ieşi din această logică, iar aceşti oameni refuză să vadă că România s-a schimbat, că tot contextul european şi internaţional e diferit şi încearcă să păstreze un mod de a face politică în mod defectuos. Le convine captivitatea societăţii la propriile lor obiective. Sărăcia nu îi deranjează. Ba, dimpotrivă, îi avantajează”, a scris, duminică, pe Facebook, Dacian Cioloş.

Potrivit acestuia, liderul acestei clase politice învechite este PSD, care ”nu are nicio dorinţă şi nici ştiinţa să scoată România din sărăcie”.

Citeste si:  Caru' cu vedete: Duș rece pentru Meghan Markle și Prințul Harry. Regina și-a impus voința; Amalia Nastase se muta in America. De ce a luat aceasta decizie

„Cu cât are un bazin electoral mai sărac, cu atât PSD-ului îi e mai uşor să le dea acestor oameni câte puţin, cu ţârâita, păstrându-i într-o captivitate a sărăciei. Din păcate, o spun cu un mare regret, PNL se regăseşte în aceasta zonă a clasei politice vechi şi refuză cu obstinaţie să se reformeze şi să vină alături de noi într-un proiect de reformare profundă a societăţii româneşti. Un proiect cu accent pe bunăstare. Ei aşteaptă să cadă PSD natural şi ei să le ia locul. Experienţele din 1996 cu CDR şi din 2004 cu Alianţa DA ne-au arătat că nu funcţionează acest model”,  a mai scris Cioloş.

Acesta afirmă că nu se mai poate vorbi despre Putere şi Opoziţie, cât mai mult despre clasa politică veche şi clasa politică nouă.

„Despre partide care vin din trecut şi ne vor în trecut şi despre partide noi care vor modernizarea României. Cu speranţă şi încredere. În ceea ce priveşte noua clasă politică, ea creşte vertiginos şi se dezvoltă în concordanţă cu viziunea viitoare a societăţii. Poate nu aşa de rapid cum ne-am dori, dar suntem pe drumul cel bun. USR face o treabă excelentă la nivel organizatoric şi mă bucur să văd că există energie multă şi bine articulată. Avem şi pe stânga un partid nou, Demos, de la care aştept mult mai multe, pentru că e nevoie să existe şi pe partea stângă o formaţiune politică nouă, cu un mesaj bine articulat”, mai afirmă Cioloş.

Citeste si:  2019: un an de rascruce pentru economia Romaniei

Acesta susţine că Mişcarea România Împreună trece ”printr-o perioadă efervescentă”.

„Construim partidul şi lucrăm la programul politic. Ne-am fundamentat principiile, ne-am făcut toate calculele şi vă promit că vom veni cu un set de măsuri care, odată implementate, pot moderniza România. Dacă vom reuşi să convingem electoratul că ştim ce avem de făcut şi că suntem în stare să punem în aplicare toate măsurile, România de peste cinci ani nu va mai fi cea de acum. Nu veţi mai recunoaşte starea deplorabilă din prezent. Suntem decişi să oferim acestei ţări soarta pe care o merită, să restructurăm profund statul şi economia cu un accent total pe eradicarea sărăciei şi creşterea antreprenoriatului. Lucrăm sub un stres enorm. Nu cel al câştigării alegerilor, ci cel de după, când ne dorim să aducem societăţii româneşti o schimbare totală în bine”, îşi încheie Cioloş mesajul.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. ”Mihai Constantinescu a murit!” Știrea care a pus pe jar o lume întreagă
  5. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  6. Referendumul a băgat zâzanie între vedete! Ionuț Cristache, atac la adresa Oanei Pellea:
  7. Se castiga bani pe YouTube ?
  8. De ce poartă Nina colanţi?