Politica

Oraș transformat în platou de filmare. Regizorul Marian Crișan a filmat pentru a doua oară în localitatea natală, Salonta

Loading...
Un oraș din Bihor s-a transformat pentru câteva săptămâni în platou de filmare. Regizorul Marian Crișan s-a întors acasă, în Salonta, pentru a realiza satira politică „Berliner” – un film despre un politician acuzat de corupție care încearcă să-i convingă pe localnici să-l voteze la alegerile europarlamentare. Este a doua peliculă turnată de Marian Crișan în orașul natal, după filmul „Morgen”, lansat acum 8 ani.

Actori din toată țara și o întreagă echipă de producție au lucrat intens timp de mai bine de trei săptămâni, în Salonta. Orașul de 20.000 de locuitori, de lângă granița cu Ungaria, este locul în care se desfășoară acțiunea satirei politice a lui Marian Crișan.

„Filmul povestește o întâlnire așa, exotică, între un politician de la București, care ajunge din întâmplare în acest mic orășel, se întâlnește cu un om al locului. E o poveste despre prietenie, umanitate, politică, agricultură”, a explicat regizorul Marian Crișan.

„Un subiect extrem de interesant şi anume acela al alegerilor parlamentare, un subiect extrem de actual şi extrem de ofertant. Nu se doreşte a fi un film politic, ci mai degrabă o satiră politică”, spune actorul Ovidiu Crişan.

Din distribuția filmului fac parte actori consacrați din Cluj sau Iași, care au avut parte de pregătire specială pentru a deprinde accentul din zonă.

„Pe mine mă cheamă Viorel, tractoristul care ajunge la un moment dat pur şi simplu să iasă din zona lui de confort. Ajunge să participe efectiv la organizarea alegerilor, fiind un fel de PR al gazdei lui Silvestru Mocanu”, explică actorul Ovidiu Crişan.

Unul dintre personaje este interpretat de George Dometi, actor la teatrul „Regina Maria” din Oradea, aflat la prima sa experiență cinematografică: „E unul din pilonii principali din echipa domnului Silvestru Mocanu, pentru că se ocupă de imaginea domnului Silvestru, în campania lui pentru europarlamentare. A fost un personaj destul de greu de construit pentru că modul de abordare sau interpretare diferă față de cel cu care eu sunt obișnuit la teatru.”

Filmările pentru „Berliner” au fost realizate de casa de producție a regizorului Marian Crișan, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei. Pelicula urmează să treacă în etapa de post-producție și va fi lansată în 2019.
Este al doilea film care a fost turnat de Marian Crișan în orașul său natal, după multipremiatul „Morgen”, în 2010.

Reporter: Andrada Rește
Operator: Gabor Szilagyi


Etichete:

film
,
Digi24 Oradea
,
regizor
,
marian crisan
,
Salonta
,
Berliner

Join the LARGEST XXX Cam Site

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.