Operațiunea Racolarea celor patru parlamentari PSD. Cine a cîștigat, cine a pierdut. România lui Cristoiu

Loading...

Deși unii publiciști, inclusiv de la Evenimentul zilei, au trîmbițat momentul ca pe o mare victorie pentru Pro România, formațiune condusă de fostul premier Victor Ponta, noi nu credem că partidul cu pricina a cîștigat ceva.

Filmul acestea cu parlamentari care pleacă dintr-un partid pentru a se cuibări într-altul, urmînd, ca după un timp, să se întoarcă plouați la partidul natal sau să sară într-altul, după năravul poreclit în interbelic, aviatorism, l-am mai văzut, inclusiv în reluare, de-a lungul programului de cinema politic postdecembrist. Imboldurile care i-au mînat pe cei patru n-au fost nici idealurile politicoideologice ale Pro România, nici seducția exercitată de fostul lor șef, Victor Ponta, nici măcar nemulțumirea față de Liviu Dragnea, invocată de unul dintre ei la Realitatea tv, postul tv la care merg, ca la un WC al gării politice, unde spală pe jos Denise Rifai, toți cei care simt nevoia să se ușureze de ura față de Liviu Dragnea. Victor Ponta s-a grăbit să se exprime pe Facebook astfel în chestiunea racolării celor patru:

Citeste si:  Firea, într-o scrisoare pentru PSD: Partidul, condus de un om preocupat de propria situație politică

„Echipa Pro România din Parlament și din teritoriu s-a mărit cu oameni care nu pot fi cumpărați sau speriați.” Cei patru sînt întruchiparea rezistenței de primi martiri creștini la păcatele lumești!Vorba lui Caragiale:

Să mori, țațo!

Cei patru au fost mînați de ciolanul făgăduit a fi totdeauna mai mare în cazul unui partid nou față de ciolanul la care rodeau în partidul vechi.

Victor Ponta n-a făcut nici o scofală în planul consolidării partidului său.

Patru baroni locali au plecat dintre baronii PSD pentru a ocupa jilțurile de baroni ale partidului Pro România. Ca și apa în natură, baronii locali circulă în politica românească!

Manevra ne convinge încă o dată că Victor Ponta nu și-a propus să propulseze un nou și puternic partid pe scena noastră politică. El a înființat Pro România numai și numai pentru a se răzbuna pe Liviu Dragnea.

În afară de prăbușirea și eventual arestarea lui Liviu Dragnea, Pro România n-are nimic în Program. Deși teoretic beneficiază de o conducere aleasă, în spațiul public, partidul se reduce la Victor Ponta. Victor Ponta de dimineață pînă seara și de seara pînă dimineața. Prezent pînă la datul peste marginile oalei în spațiul public nu în calitate de șef de partid, ci de facebookist.

Citeste si:  Preşedintele Organizaţiei Jueţene PSD Constanţa, Felix Stroe: Aceste derapaje vor fi taxate de oamenii politici dar și de oamenii obișnuiți

Mulți vor spune că Pro România amintește de APR.

Eu l-aș raporta mai degrabă la PNL Gheorghe Brătianu (Georgist), din anii interbelici. Partidul lui Gheorghe Brătianu înființat în 1930 ca urmare a frustrărilor băiatului din flori al lui Ionel Brătianu, dar și a intrigilor lui Carol al II-lea, chitit să pună PNL pe coji de nucă.

N-aș putea jura că Pro România s-a ivit în urma intrigilor lui Klaus Iohannis.

Sigur e însă că la fel cum Partidul Georgist servise lui Carol al II-lea în lupta sa cu PNL, Pro România servește de minune lui Klaus Iohannis în războiul său cu PSD.

Evident, deocamdată Klaus Iohannis îi face ochi dulci lui Victor Ponta. Care Victor Ponta mijește ochii și dă din coadă pisicește. Fără să-și dea seama că, după ce-l va lichida pe Liviu Dragnea și va sparge PSD, Klaus Iohannis îl va lua la ronțăit și pe Victor Ponta. Așa-zisul succes al partidului Pro România îmi dă prilejul a reaminti un adevăr valabil de cînd lumea:

Citeste si:  DOLIU în politica internațională: Un adversar al lui Tony Blair a murit răpus de o boală necruțătoare

Victor Ponta, dacă vrea să aibă un partid în toată puterea cuvîntului, nu prin racolarea baronilor nemulțumiți de Liviu Dragnea, ar trebui s-o facă, ci prin aducerea unor oameni noi, ținuți pînă acum departe de politică și, mai ales, prin consolidarea structurilor din țară ale partidului. După cum el însuși recunoaște, Victor Ponta n-are talent în materie de organizare. I-ar trebui un organizator. Deocamdată, nu-l are. Dar nici nu lasă impresia că și-ar dori unul.

Citește mai departe …

Dupa ce a fost dat afara de la Realitatea TV, un alt necaz s-a abatut asupra lui Oreste! Prietenul lui Rares Bogdan are probleme grave

Operațiunea Racolarea celor patru parlamentari PSD. Cine a cîștigat, cine a pierdut. România lui Cristoiu 2 Operațiunea Racolarea celor patru parlamentari PSD. Cine a cîștigat, cine a pierdut. România lui Cristoiu 3
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Home page
  3. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  4. De ce poartă Nina colanţi?
  5. Top 15 idei de rochii pentru banchet
  6. Jojo, CRBL, Bianca Drăguşanu, Cosmin Seleși, Ruby, Iuliana Luciu și Anca Sigartău printre vedetele care vor participa la cel de-al doilea sezon Asia Express
  7. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator
  8. Liderul unionist George Simion şi-a lansat oficial candidatura la Europarlamentare. De ce?