"Oameni NOI în politică", un proiect care aduce REVOLUȚIE în sistem! Peste 2.000 de bistrițeni au semnat deja! Vezi cu ce propuneri faine vor să iasă-n față!

Loading...

Oamni Noi în Politică este o inițiativă cetățenească de reformă a legislației electorale pentru simplificarea accesului cetățenilor competenți în politică.

Modificările propuse sunt:

– Alegerea primarilor în două tururi

– Eliminarea pragului la alegerile locale și europarlamentare,

– Reducerea numărului de semnături necesare pentru înscrierea în alegeri de la 1% la 0,1%,

– Eliminarea plafonării artificiale a numărului de parlamentari pentru diaspora

– Vot liber pentru românii aflați în străinătate,

– Votul preferențial pe liste de partid (liste deschise), prin care orice candidat de pe orice listă devine o opțiune pentru alegători,

– Asigurarea unor alegeri corecte, prin legiferarea sistemului electronic de validare și urmărire a procesului de numărare a votului.

 

Oameni NOI în politică: Peste 104 000 de români din care peste 2.100 de bistrițeni, susțin deja prin semnătura lor campania #OameniNOI în politică, deși prin prisma complexității inițiativelor legislative, Oameni Noi a fost o campanie de strângere de semnături mai grea decât bine-cunoscuta campanie Fără Penali în Funcții Publice.

Citeste si:  FOTO Prinsă în fapt! O vedetă de televiziune a semnat cu un studio de videochat și câștigă 3 euro pe minut

La nivelul județului, printr-o echipă coordonată de Nicolae Pavelean, USR Bistrița-Năsăud a susținut și s-a implicat în această inițiativa cetățenească de reformă a legislației electorale pentru simplificarea accesului cetățenilor competenți în politică.

 

"Oameni NOI în politică", un proiect care aduce REVOLUȚIE în sistem! Peste 2.000 de bistrițeni au semnat deja! Vezi cu ce propuneri faine vor să iasă-n față! 1

Proiectul OameniNoi, este adus în atenția cetățenilor de către 27 de organizații civice și 4 partide politice noi și propune Parlamentului o modificare a legii electorale pentru a permite accesul în viața politică a unor oameni noi, în Camera Deputaților, în Senat, în Consiliile Locale și Județene cât și la Primării. Oameni noi nu atât prin vârsta lor biologică cât prin mentalitatea și integritatea lor, prin profesionalismul și implicarea civică responsabilă, oameni care au dovedit în profesia lor și în comunitate că sunt capabili să facă fapte bune și performanță.

 

"Oameni NOI în politică", un proiect care aduce REVOLUȚIE în sistem! Peste 2.000 de bistrițeni au semnat deja! Vezi cu ce propuneri faine vor să iasă-n față! 2

Din ce în ce mai mulți români apreciază nevoia de legi electorale moderne și de împrospătare a mediului politic în condițiile în care partidele din vechea clasa politică a României ne-au lăsat niște legi electorale după chipul și asemănarea lor, politicieni corupți și legi care servesc doar interesul politicianului și nicidecum cel al cetățeanului.

Citeste si:  CREȚU vine cu ÎNTĂRIRI de la Bruxelles. Comisarul EUROPEAN a raportat TOTUL

Suntem siguri că aceaste inițiative legislative vor fi completarea inițiativei de modificare constituțională, Fără Penali în Funcții Publice, inițiative care vor readuce România pe drumul normalității.

Trebuie să redăm puterea votului cetățenilor și să creștem accesul pe care îl avem fizic la vot și reprezentativitatea acestuia. Este inadmisibil ca un primar să fie ales dintr-un singur tur de numai 16% din cetățeni, așa cum este ales Primarul Capitalei și este chiar inadmisibil ca orice primar ales să nu obțină susținerea măcar a unei jumătăți dintre votanți, principiu de bază în orice democrație și situație în care se află chiar și Primarul Municipiului Bistrița și mulți alți primari din județul Bistrița-Năsăud.

Doar prin implicare vom putea să schimbăm în bine ceea ce ne propunem: sa readucem România pe drumul normalitatii. #oameni-noi.ro.

Reforma legilor electorale redă puterea votului tău.

Deputat Cristina Iurișniți

din partea USR Bistrița-Năsăud

 

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…
  6. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  7. A murit Edith Gonzales, una dintre cele mai cunoscute vedete de telenovele, îndrăgită de publicul din România
  8. Cutremurător! ASTROLOGUL vedetelor din ROMÂNIA lansează profeția DUREROASĂ: ‘Se va omorî... Destinul va dărâma tot din temelii’