Politica

O reclamă de Crăciun, interzisă pe TV în UK pentru că este „prea politică“. Sute de mii de oameni, revoltaţi: „E curajoasă şi necesară“ VIDEO

Loading...

Lanţul de supermarketuri Iceland, celebru în Marea Britanie pentru produsele sale congelate, a lansat o reclamă de Crăciun sub forma unei animaţii, intitulată „Say hello to Rang-tan“.

 

Clearcast, organizaţie care verifică toate spoturile publicitare şi aprobă sau respinge difuzarea lor, a interzis-o însă, invocând faptul că nu respectă legislaţia privind „publicitatea politică“. 

 

Spotul de Crăciun al retailerului britanic, narat de actriţa Emma Thompson şi produs cu ajutorul organizaţiei mondiale Greenpeace, îi are ca protagonişti pe o fetiţă şi un urangutan şi evidenţiază daunele produse de defrişările pădurilor tropicale (habitatul natural al urangutanilor), cauzate cu scopul de a produce ulei de palmier.  

 

Reclama, care a avut un buget de producţie de 500.000 de lire sterline, se încheie cu un mesaj simplu: „25 de urangutani mor zilnic. Până când uleiul de palmier nu va mai cauza distrugerea pădurilor tropicale, îl eliminăm din toate produsele noastre“.

 

 

„Chiar dacă din păcate reclama noastră nu va ajunge niciodată la televizor, sperăm că oamenii o vor viziona prin intermediul reţelelor sociale şi astfel ne vor ajuta să creştem gradul de conştientizare a unei probleme globale importante“, a declarat managerul lanţului de supermarketuri Iceland. 

 

Apelul a avut însă efect, pentru că oameni din întreaga lume s-au declarat impresionaţi de reclamă şi au condamnat ferm decizia Clearcast. Printre cei care susţin reclama se numără vedete, dar şi jurnalişti celebri. „Reclama de Crăciun a companiei Iceland este curajoasă şi necesară, nu ar trebui interzisă“, a scris Jessica Brown, de la The Guardian. 

 

Pe canalul de YouTube, reclama de Crăciun a fost vizualizată de aproape 3,5 milioane de persoane în doar câteva zile, iar pe reţelele sociale este deja virală. De asemenea, o petiţie prin care se cere ridicarea interdicţiei de a rula la televizor a fost semnată în doar 48 de ore de peste 550.000 de oameni. 

Join the LARGEST XXX Cam Site

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.