O nouă mișcare surprinzătoare pe scena politică: A fost înfiinţată oficial şi alianţa Nord-Estului – PSnews

Loading...

Şapte primari din regiunea de Nord-Est a României s-au asociat ca să dezvolte proiecte comune. Pe lista de priorităţi sunt cele două autostrăzi, cea de la Iaşi la Târgu Mureş şi cea care leagă nordul de sudul ţării. Demersul vine după ce primarii din Cluj, Oradea, Arad şi Timişoara au semnat o iniţiativă similară, denumită Alianţa Vestului.

Documentul a fost semnat la sediul Primăriei Suceava. „Vreau să spun din start că nu este o replică la Alianţa Vestului. (…) Problemele Moldovei sunt mai grave decât problemele vestului. Nu avem o autostradă care să lege Moldova de celelalte regiuni istorice”, a declarat Ion Lungu

Primarul a explicat care este scopul asocierii. „Dorim să iniţiem proiecte de dezvoltare regionale şi locale care să contribuie la dezvoltarea Moldovei, la reducerea decalajelor faţă de celelalte regiuni istorice ale ţării. Asocierea noastră este cu scopul de a avea eficienţă în promovarea proiectelor noi de infrastructură, de investiţii publice sau private, a proiectelor noi din Educaţie, Sănătate, Mediu, Turism, fără a exclude participarea autorităţilor centrale, europene. Sursele de finanţare vor fi locale, guvernamentale şi europene, de la caz la caz”, a spus Lungu.

Citeste si:  Donald Trump și politica externă americană: elefantul din magazinul de porțelanuri. Pulsul planetei

Pe lista de priorităţi a Asociaţiei „Moldova se dezoltă” se află autostrăzile Iaşi – Târgu Mureş şi Nord-Sud. „Construirea şoselelor de centură a oraşelor asociate. Modernizarea transportului feroviar, asigurând interconectivitatea cu trenuri de mare viteză. Dezvoltarea de parcuri industriale. Acordare de facilităţi fiscale pentru a dezvolta zonele şi pentru a-i convinge pe tineri să plece acasă. Reducerea sărăciei. Dezvoltarea serviciilor sociale”, a mai spus primarul Lungu.

Citiți continuarea AICI

 

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Home page
  3. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  6. Oferte pentru români de muncă în abatoarele din Germania
  7. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  8. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…