Numire procurori, perioada Băsescu. Tăriceanu: Mai dă jupâne, mai lasă stăpâne

Loading...

România trebuie să arate întreaga disponibilitate de a lucra cu Comisia de la Veneţia, astfel încât acele preocupări, îngrijorări pe care unii dintre cetăţenii români sau anumite instituţii le exprimă să fie clarificate, a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. De asemenea, liderul ALDE a abordat și subiectul numirii procurorilor în perioada Băsescu.

Am discutat şi cu colegii mei, şi cu colegii din coaliţie, şi cu ministrul. România trăieşte într-un ansamblu de relaţii la nivel european, Comisia de la Veneţia este un element-cheie. România trebuie să arate întreaga disponibilitate de a lucra cu Comisia de la Veneţia, astfel încât acele preocupări, îngrijorări pe care unii dintre cetăţenii români sau anumite instituţii le exprimă să fie clarificate. Pledez pentru o relaţie cât mai bună cu Comisia, pe o comunicare eficientă şi acele observaţii care sunt de luat în seamă – şi mare parte dintre ele sunt – trebuie puse în legislaţie„, a precizat Tăriceanu, la Digi24.

Citeste si:  Caru' cu vedete: Cântăreții de folclor care au operații estetice și machiaj de scenă; Florin Busuioc, în direct la TV: „Cred că am fumat cam mult toată perioada asta”; Poza postată de Elena Udrea din închisoare. Așa arată acum?

„Alegere politică” în Raportul Comisiei de la Veneţia

Sunt şi chestiuni de alegere politică. Vă dădeam exemplu cu procedura de numire şi revocare a procurorilor de rang înalt. Aici, după părerea mea, argumentul forte pe care se întemeiază recomandarea Comisiei nu stă în picioare. Ce spune Comisia? Rolul preşedintelui a fost diminuat şi datorită acestui lucru mecanismul de control şi echilibru reciproc al puterilor este deranjat, pentru că preşedintele are o altă culoare politică decât majoritatea.

Deci, acesta este un argument circumstanţial, un argument pur politic. Pentru că preşedintele este şi el politic. Adică dacă rolul ministrului de Justiţie se presupune că e unul politic, cu toate că în momentul de faţă ministrul Justiţiei nu este membru al unui partid politic, preşedintele este evident un factor pur politic”, a subliniat Tăriceanu.

„Mai dă jupâne, mai lasă stăpâne”

Preşedintele Senatului a adăugat că „aşa cum s-a făcut o modificare în ceea ce priveşte numirea conducătorilor ÎCCJ, la fel s-a procedat şi aici cu o modificare în ceea ce priveşte mecanismul de numire şi revocare având în vedere experienţele extrem de nefericite din trecut”.

Vă aduc aminte de mecanismul de numire a procurorului general şi a procurorului-şef de la DNA când era preşedinte Băsescu. Ce târg s-a făcut atunci? Cu domnul Niţu, cu doamna Kovesi. Mai dă jupâne, mai lasă stăpâne. Avem o experienţă extrem de nefericită în perioada celor două mandate ale preşedintelui anterior. Şi aceasta a fost o măsură de precauţie pentru a diminua acest posibil rol nefast al preşedintelui în acest mecanism„, a comentat Tăriceanu.

Citeste si:  Dăncilă îi răspunde lui Iohannis: Vă voi invita dacă voi considera necesară participarea
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. BĂTAIE între vedete! Umilință TOTALĂ pentru BIANCA DRĂGUȘANU: A fost dată AFARĂ cu forța
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Anevoiosul Drum al Elefantului a început! 18 vedete în cursa Asia Express
  6. Caru cu vedete: Nicole Scherzinger, in stare de SOC! Hackerii i-au spart telefonul si au publicat un clip intim cu Hamilton; Cu totul la vedere! Kim Kardashian, într-un outfit extrem de sexy pe covorul roşu; Reacția lui Trăistariu, după ce Ester Peony a câștigat Eurovision România;
  7. E cea mai proasta perioada a muzicii romanesti de pana acum, si nu vad nicio luminita la capatul tunelului !
  8. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii