Politica

Noapte cuțitelor lungi în PSD. Își așteaptă Firea execuția politică?

Loading...

Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi o parte din liderii filialelor judeţene au participat, duminică, la Parlament, la o întâlnire informală înaintea şedinţei de luni a CExN al formaţiunii, la „socializare” fiind prezent şi premierul Viorica Dăncilă, au declarat, pentru mediafax.ro, surse din partid.

Potrivit surselor citate, la întâlnirea de la Parlament a fost discuţii despre remanierea Guvernului, dar şi despre activitatea politică din ultima perioadă a primarului Capitalei, Gabriela Firea.

Referitor la sancţiunile pentru Gabriela Firea, deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat duminică faptul că la şedinţa de luni a CExN al partidului ar trebui să fie luată o măsură „cât mai drastică”, şi anume excluderea din formaţiune sau retragerea sprijinului politic pentru primarul general al Capitalei.

Şi liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat duminică, pentru sursa citată, că speră să nu continue „cursa excluderilor” la şedinţa CExN de luni, dar depinde şi de ce îşi doreşte Gabriela Firea, el menţionând că s-ar putea ca primarul Capitalei să vrea să-şi piardă calitatea de membru de partid.

Pe de altă parte, Gabriela Firea a spus că îşi aşteaptă „sentinţa” la Comitetul Executiv Naţional al PSD şi că nu vor fi surprize în privinţa situaţiei sale, întrucât ştie că „se doreşte” să fie înlăturată de la conducerea PSD Bucureşti şi Ilfov pentru că cei care sunt în dezacord cu liderul PSD sunt „decapitaţi”.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică seara, la un post de televiziune, că nu ştie dacă va fi sancţionată în şedinţa CExN al PSD de luni, dar că o eventuală pierdere a funcţiilor în partid nu o va afecta politic, ci doar uman.

„Dacă mi se vor lua funcţiile politice nu voi fi cu nimic afectată. Prezenţa mea în BPN şi CEx nu au adus nimic bun bucureştenilor. Tot ce am făcut şi nu am făcut în doi ani ca primar general, sunt primul critic al meu, nu spun că am făcut de nota 10, dar tot ce s-a făcut a fost prin munca echipei mele, cu niciun alt sprijin, din păcate. La ce rost să ai aceste funcţii politice, doar ca să te împăunezi cu ele? (…) Nu spun că nu mă afectează la nivel uman, vă daţi seama că sunt totuşi colegii mei, sunt de aproape 7 ani în PSD, mult, puţin, este totuşi o perioadă”, a declarat Gabriela Firea, duminică seară, la Digi 24.

Join the LARGEST XXX Cam Site

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.