Netanyahu se întâlnește la Sofia cu Viorica Dăncilă și premierii Bulgariei, Serbiei și Greciei: Un grup de țări cu care doresc să promovez politica mea și să schimb atitudinea ipocrită și ostilă a UE

Loading...

Netanyahu se întâlnește la Sofia cu Viorica Dăncilă și premierii Bulgariei, Serbiei și Greciei: Un grup de țări cu care doresc să promovez politica mea și să schimb atitudinea ipocrită și ostilă a UE 1Premierul israelian Benjamin Netanyahu a denunțat joi „atitudinea ipocrită și ostilă a Uniunii Europene” (UE) față de Israel, înainte de plecarea în Bulgaria, unde se va întâlni cu patru lideri europeni, printre care și premierul român Viorica Dăncilă, scrie AFP.

Netanyahu încearcă să refacă alianțele politice cu țările europene mai puțin critice față de actuala politică israeliană față de palestinieni.

Acesta dorește de asemenea să convingă UE să întărească presiunea asupra Iranului, dușmanul său declarat, și nu a încetat să critice planul de ajutor elaborat de Bruxelles pentru a salva acordul nuclear cu Teheranul și pentru a compensa sancțiunile americane împotriva acestei țări.

În august, în cadrul unui summit cu țările baltice, a cerut tuturor țărilor să se „alăture eforturilor de restabilire a sancțiunilor împotriva Iranului”.

În timpul unei vizite efectuate anul trecut în Ungaria, țară care întreține de asemenea relații tensionate cu UE, Netanyahu a denunțat exigențele „absolut nebunești” ale UE legate de ocupația israeliană din Cisiordania, în cursul unei conversații private.

Citeste si:  Anunțul care aruncă în aer scena politică. A apărut înlocuitorul pentru Viorica Dăncilă. Cine e gata să îi ia locul

Israelul ocupă militar Cisiordania, teritoriu palestinian, din 1967, la fel ca și Ierusalimul de Est, partea palestiniană a Orașului Sfânt, pe care l-a anexat. Această anexare nu a fost niciodată recunoscută de comunitatea internațională.

UE apără soluția a doua State, unul israelian și unul palestinian, pentru a pune capăt acestui conflict care durează de decenii. 

Netanyahu, care urmează să se întâlnească vineri cu omologii săi bulgar, român, sârb și grec, a declarat că obiectivul său este „întărirea relațiilor” Israelului cu fiecare dintre aceste țări.

„Este vorba de un grup de țări cu care doresc să promovez politica mea și să schimb atitudinea ipocrită și ostilă a UE”, a afirmat el, potrivit unui comunicat al biroului său de presă.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. BĂTAIE între vedete! Umilință TOTALĂ pentru BIANCA DRĂGUȘANU: A fost dată AFARĂ cu forța
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Planurile de acasă nu se potrivesc cu realitatea din sezonul 2 „Asia Express”, cel mai dur reality show de aventură!
  6. Asia Express 2019 începe azi! Câți bani ia câștigătorul competiției - Stiri Mondene
  7. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  8. E cea mai proasta perioada a muzicii romanesti de pana acum, si nu vad nicio luminita la capatul tunelului !