Negrescu, despre declaraţiile lui Iohannis: Sunt surprins că s-au făcut referiri la mine

Loading...

Fostul ministru al Afacerilor Europene, Victor Negrescu, a declarat, duminică pe Facebook, că este suprins de faptul că preşedintele Klaus Iohannis a făcut referire la activitatea sa şi la anumite afirmaţii ale sale care au fost scoase din context.

Imaginea articolului Negrescu, despre declaraţiile lui Iohannis: Sunt surprins că s-au făcut referiri la mine

Negrescu, despre declaraţiile lui Iohannis: Sunt surprins că s-au făcut referiri la mine

Reacţia lui Negrescu vine după ce Iohannis a fost întrebat, duminică la Bruxelles, dacă are sentimentul că Guvernul Dăncilă este împotriva valorilor europene, aşa cum a acuzat fostul ministru delegat pentru Afacerile Europene. Şeful statului a replicat: „Nu vreau să fac acum aprecieri asupra muncii lui Negrescu, dar e mult mai bine acum”.

Astfel, Victor Negrescu a scris, în postare sa, că anumite afirmaţii pe care le-a făcut au fost scoase din context. Acesta aminteşte despre o declaraţie a lui Iohanis din 6 noiembrie, în care şeful statului spunea că este foarte mulţumit de activitatea lui Negrescu în domeniul afacerilor europene.

 

„Referitor la declaraţiile de presă de la Bruxelles ale preşedintelui Klaus Iohannis. Sunt surprins că s-au făcut referiri la mine, la anumite declaraţii scoase din context şi la activitatea mea. Pentru clarificări, în declaraţia lui Klaus Iohannis din data de 6 noiembrie (cu trei zile înainte de plecarea din funcţie) când încă eram ministru delegat pentru afaceri europene se menţiona faptul că era foarte mulţumit de activitatea în domeniul afacerilor europene. Pentru cei care sunt pasionaţi de scenarii, am declarat deja că nu am avut întâlniri. Ce s-a spus după este irelevant sau are legătură cu jocuri politice din care nu vreau să fac parte”, a declarat Victor Negrescu, într-o postare, duminică pe Facebook.

Citeste si:  USR caută candidaţi fără activitate politică anterioară pentru alegerile din 2019 şi 2020

Negrescu a ataşat postării afirmaţiile preşedintelui României în care acesta spunea că: „Dar, în toată această învolburare, care în ansamblu arată o politică de foarte proastă calitate, pot să spun că avem undeva şi un punct care mie îmi dă o oarecare speranţă. În domeniul politicilor europene şi în domeniul pregătirii pentru Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, cel puţin până acum, s-a colaborat între Preşedinţie şi Guvern, s-a colaborat cu cei de la Bruxelles şi cred că vom reuşi, chiar şi în aceste condiţii foarte dificile, să arătam că putem să construim o Preşedinţie rezonabilă.”

De asemenea, social-democratul a adăugat că din analiza MAE reiese că totul a fost lăsat în grafic, la minister, atât politic cât şi logistic.

„Declaraţiile mele exacte privind plecarea din funcţie sunt disponibile. Am prezentat şi un raport de activitate detaliat. Nu am solicitat şi nu cred că necesită comentarii sau interpretări suplimentare. Cum am spus deja, mergem înainte. Analiza făcută de MAE după plecarea mea, confirmată prin mai multe comunicate de presă, arată că totul a fost lăsat în grafic atât pe dimensiunea politică cât şi logistică. Chiar în ultima şedinţă de Guvern la care am participat au fost aprobate priorităţile noastre de ţară. Iar pe dimensiunea logistică toate elementele au fost prezentate. Ca dovadă se ocupă de ele aceleaşi persoane ca şi până acum. Important este să respectăm toate practicile europene în materie”, a explicat Negrescu.

Citeste si:  UPDATE USR confirmă că în şedinţa de azi s-a vorbit despre ideologia partidului, însă decizia va fi stabilită printr-un vot în Comitetul Politic, nu prin referendum

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la finalul Consiliului European care a avut loc duminică la Bruxelles, că noul ministru al Afacerilor Europene, George Ciamba, a deblocat lucrurile care ţin de pregătirea României în preluarea Preşedinţiei Consiliului UE.

„Lucrurile se mişcă în domeniul pregătirii practice şi logistice. Deci noi rămăseserăm în urmă cu câteva chestiuni de logistică, de dotări, deci chestiuni care trebuie să funcţioneze din prima zi şi mi s-a garantat că aceste lucruri care au rămas cumva nelămurite, majoritatea au fost deblocate de noul ministru şi lucrurile merg într-o direcţie bună”, a afirmat Iohannis.

Chestionat de acuzaţiile lui Victor Negrescu, potrivit cărora Guvernul ar avea valori anti-europene, şeful statului a răspuns: „Nu vreau să fac acum aprecieri asupra muncii lui Negrescu, dar e mult mai bine acum”.

Iohannis a adăugat că, deşi are mai multe divergenţe cu Executivul, pregătirile pentru preluarea Preşedinţiei Consiliului UE de către România nu se numără printre ele, precizând că nu are intenţia să exporte divergenţele din politica internă în Preşedinţie şi nu crede că „există astfel de preocupări nici de partea guvernamentală”.

Citeste si:  Domnul Tariceanu isi leaga singur o tinichea de coada?

La începutul lunii noiembrie, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a demisionat din funcţie, în locul său fiind numit George Ciamba. Pe 14 noiembrie, la ceremonia de învestire a acestuia, Klaus Iohannis le-a transmis membrilor Cabinetului Dăncilă, în frunte cu premierul, prezenţi la ceremonia de depunere a jurământului, că încă se poate o pregătire rezonabilă pentru preşedinţia Consiliului UE.

România urmează să deţină Preşedinţia Consiliului UE în primul semestru al anului 2019, timp de şase luni, fiind urmată de Finlanda.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Home page
  3. Oferte pentru români de muncă în abatoarele din Germania
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Top 15 idei de rochii pentru banchet
  6. De ce poartă Nina colanţi?
  7. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…
  8. Top 30 - Vedetele din România care s-au iubit în locuri publice